Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Home Artikelen Winst maken door het toepassen van een strategie

Winst maken door het toepassen van een strategie

Voetbalwedden begint met goed onderzoek doen. U bekijkt de statistieken, verdiept u in het spel van de clubs en natuurlijk kijkt u welke spelers kunnen scoren of juist extreem belangrijk zijn voor een solide verdediging. Dit onderzoek gecombineerd met u eigen voetbalkennis geeft u alvast een sterke basis voor al uw weddenschappen. Toch is het prettig om nog iets meer houvast te hebben. Veel voetbalwedders laten zich daarom leiden door een heuse wedstrategie.

Wedden met een strategie heeft alleen maar voordelen

Het toepassen van een strategie helpt u om winst te maken met voetbalwedden. Dankzij zo’n wedstrategie weet u namelijk precies wat u te doen staat. U neemt hierdoor geen willekeurige beslissingen meer en u kunt uw emoties gemakkelijker uitschakelen. U heeft een slim uitgedokterd plan, en zelfs in tijden van grote spanning geeft dat plan de houvast die u nodig heeft.

Er zijn verschillende momenten in het wedproces waarop u zo’n strategie kunt toepassen. U kunt bijvoorbeeld de inzet bepalen aan de hand van een wedstrategie, zoals het Martingale systeem. Dit systeem leidt u (tenminste in theorie) altijd naar de winst. Ook over het moment van wedden kan strategisch worden nagedacht. Met behulp van de 79e minuut strategie weet u dat u geduldig moet afwachten tot u redelijk zeker bent van de uitkomst van de wedstrijd. Of maak gebruik van een track record zodat u weet welke weddenschappen u de meeste winkans bieden. Dit soort wedstrategieën zijn zelfs door de beginnende voetbalwedder eenvoudig toe te passen. Surebetting en met name value betting vraagt om wat meer ervaring, al zijn dit soort strategieën wel heel erg effectief.

Winst maken door slim in te zetten

Bij het wedden op voetbal moet u overal goed over nadenken. Zo ook over de hoogte van uw inzet. Als u bij elke weddenschap een willekeurig bedrag inzet, dan is de kans groot dat u snel meer geld verliest dan nodig is. En zeg eens eerlijk… eigenlijk wilt u toch helemaal geen geld verliezen? Gelukkig hoeft dat ook niet. Er bestaan namelijk een aantal inzetsystemen die gegarandeerd de winst opleveren. Het Martingale systeem is daarvan het bekendste.

Inzetten met behulp van het Martingale systeem betekent allereerst dat u goed moet nadenken over de basisinzet. Dit is het bedrag dat u gebruikt voor de eerste weddenschap. Zet niet te hoog in, want bij een verloren weddenschap gaat u die eerste inzet verdubbelen. Verliest u weer, dan verdubbelt u de inzet nog een keer. Dit doet u net zolang tot een weddenschap eindelijk winst oplevert. Door de voortdurende verdubbeling van de inzet maakt u alle voorgaande verliezen in één klap goed. Als u zich tenminste aan die ene belangrijke regel houdt: elke weddenschap heeft een minimale quotering nodig van 2.00. Alleen dan doet het Martingale systeem zijn werk.

Het Martingale systeem is echt zo’n wedstrategie die in theorie perfect werkt. Dat geldt ook voor andere inzetsystemen, zoals de reeks van Fibonacci en het d’Alembert systeem. In de praktijk kunt u echter tegen limieten aanlopen. De limiet van uw gokbudget komt in zicht, of misschien komt u juist in de knel door de maximale inzetlimiet van de bookmaker. Op dat moment heeft u geen mogelijkheid meer om alle verloren inzetten te compenseren. Laat u dus niet verblinden door de ‘gegarandeerde’ winst die u met dit soort inzetstrategieën maakt, maar blijf altijd goed nadenken als u aan het wedden gaat.

79e minuut strategie: inzetten als de wedstrijd bijna gespeeld is

Een inzetstrategie zoals het Martingale systeem is in theorie altijd goed voor de winst. Maar er zijn nog meer manieren om de winkansen te maximaliseren. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met de 79e minuut strategie.

De 79e minuut strategie werkt alleen bij live wedden op voetbal. Het is namelijk de bedoeling dat u eerst alle tijd neemt om de spelers hun werk te laten doen. Laat ze aanvallen, scoren, overtredingen maken en penalty’s afdwingen. Als de wedstrijd dan bij het laatste kwartier is aanbeland, zijn er weinig geheimen meer voor u. Staat het 2-0 en lijkt niet erop dat de thuisspelende club die overwinning nog uit handen gaat geven? In dat geval kunt u redelijk veilig kiezen voor een 1×2 weddenschap. Is de wedstrijd bij diezelfde 2-0 stand in een inspiratieloos rondtikken beland, dan is een hoger/lager weddenschap een prima optie. Met ‘minder dan 2.5 doelpunten’ op uw wedbriefje, is er een zeer reële kans dat u wint. De 79e minuut strategie is erop gericht dat u pas inzet als de wedstrijd al bijna gespeeld is. Zelfs in de 88e minuut van de wedstrijd kunt u nog geld inzetten. Hoe langer u wacht, hoe zeker u bent van de overwinning. Dat de quoteringen ook steeds lager worden, hoort nu eenmaal bij die 79e minuut strategie.

Eenvoudig quoteringen verhogen met een combi bet

Neem u risico en gaat u daarmee voor hoge quoteringen óf vindt u het belangrijker dat u winst maakt, zelfs al is het maar een heel klein beetje? De 79e minuut strategie valt duidelijk in die tweede categorie. Wedden met behulp van een combi hoort dan weer in die eerste categorie thuis.

Combi bets (of gecombineerde weddenschappen, zoals u wilt) zijn ideaal om de winst te maximaliseren. U voegt namelijk meerdere weddenschappen toe aan uw wedbriefje, iets wat de bookmakers belonen met sterk verhoogde quoteringen. Drie weddenschappen met elk een quotering van 1.50 komen gezamenlijk uit op een waarde van 3.37. Dat is toch een flinke verhoging. Let wel op: elke voetbalweddenschap die op de wedcoupon staan, moet goed zijn. Anders gaat de complete inzet verloren. Door deze regel zijn weddenschappen met relatief lage quoteringen zeer geschikt voor een combi bet.

U bent zeker van de winst met surebetting

Quoteringen spelen een grote rol bij het voetbalwedden. Voor u zijn ze belangrijk, maar voor de bookmakers ook. Een bookmaker analyseert de wedstrijd zo goed mogelijk, waarna elke wedoptie een eigen waarde krijgt toegekend. Hoewel wedkantoren vrijwel allemaal naar dezelfde statistieken en gegevens kijken, ontstaan er toch verschillen. En die verschillen kunnen zomaar leiden tot een surebet, oftewel een weddenschap die gegarandeerd winst oplevert.

Voor een surebet heeft u een account nodig bij minstens twee bookmakers. Bij beide bookmakers gaat u dezelfde weddenschap aan, al vinkt u op beide wedformulieren wel een andere uitkomst aan. Bij een hoger/lager weddenschap zet u dus in op meer én op minder dan 2.5 doelpunten. Eén van deze twee voorspellingen gaat sowieso uitkomen. Daar is geen hogere wiskunde voor nodig. Dat is wel anders bij de vraag of de quoteringen goed genoeg zijn voor een surebet. Gelukkig hoeft u niet zelf aan het rekenen te slaan, want er zijn diverse online tools te vinden die u naar zo’n weddenschap met gegarandeerde winst leiden. En die gegarandeerde winst is echt mogelijk, als u de inzet tenminste slim verdeelt. De online rekentools laten ook precies zien hoe u die verdeling maakt. Wanneer de quotering bij ‘minder dan 2.5 doelpunten’ op 1.85 staan en u zet een bedrag van 55,21 euro in, dan kunt u bij deze bookmaker 102,14 euro verdienen. Zet u bij een andere bookmaker vervolgens 44,79 euro in op ‘meer dan 2.5 doelpunten’, waarbij de quotering op 2.28 staat? Deze weddenschap is goed voor een uitbetaling van 102,12 euro. Met een totale inzet van 100 euro maakt u dankzij die surebet gegarandeerd 2 euro winst. Wees er wel snel bij, want surebets staan nooit lang online.

Value betting: een strategie die om heel wat wedervaring vraagt

Ervaren voetbalwedders zetten hun geld niet zomaar in op een interessante weddenschap. Zij gaan alleen voor het beste van het beste, oftewel de weddenschappen die value opleveren. In de gokwereld betekent value niets anders dan dat de quoteringen hoger zijn dan u op basis van de statistieken zou verwachten. Misschien schat u in dat er een 65% kans is dat de wedstrijd Club Brugge – Anderlecht meer dan 2.5 doelpunten oplevert. De formule ‘100/kanspercentage = quotering’ vertelt u snel dat deze weddenschap een waarde moet hebben van 1.53. Komt de quotering hoger, dan heeft u value gevonden. Het zal u niet verbazen dat u behoorlijk wat kennis en ervaring nodig heeft voordat u weet of een weddenschap value biedt of niet.

Een track record bijhouden is eenvoudig maar effectief

Begint het u al te duizelen als u leest over complexe wedstrategieën zoals surebetting en valuebetting? Maak het uzelf dan wat makkelijker en houd gewoon een eigen track record bij. Het bijhouden van zo’n track record is echt een strategie voor de lange termijn. Dit werkt namelijk alleen als u flink wat informatie bij elkaar verzamelt.

Voor een track record heeft u niets anders nodig dan pen en papier of een simpel Excel-bestand. Het doel is om hier alle informatie over uw weddenschappen te noteren. Welke clubs staan er tegenover elkaar, om welke competitie gaat het, welk soort weddenschap gaat u aan en hoe hoog zijn de quoteringen? Ook niet onbelangrijk: geef aan welke weddenschappen winstgevend zijn en welke juist verlies opleveren. Op termijn levert dit track record zinvolle informatie op. U ziet immers wat werkt en wat minder goed werkt. En daar kunt u vervolgens weer op inspelen.

Wedstrategieën zijn handig, maar u wilt natuurlijk wel weten of ze echt werken. Daarom is het belangrijk dat u regelmatig uw ROI (Return of Investment) berekent. Met behulp van de formule ((totale bankroll * 100) / inzet) ziet u in één oogopslag hoe hoog het winstpercentage over de afgelopen periode was. Zo weet u direct of u goed bezig bent!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.