Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Betway

Betway is de Belgische bookmaker voor het wedden op sport. Voornamelijk voetbalweddenschappen worden aangeboden via Betway. Lees hier onze uitgebreide review!

Direct spelen

Betway review

Een groot aantal wedopties, een gebruiksvriendelijk platform en een goed bereikbare klantenservice: veel meer heeft u niet nodig als u gaat wedden op voetbal. Als u kiest voor Betway, dan komt u terecht bij een bookmaker die de basis alles goed op orde heeft. Verwacht alleen niet te veel extra’s. Zo kunt u geen uren doorbrengen op de livestream en ook jackpotspellen en andere extra opties ontbreken vaak bij deze bookmaker. Hierdoor valt Betway niet zo snel op tussen al die andere online wedkantoren die om uw aandacht vragen. Toch is dat jammer. Betway heeft namelijk genoeg te bieden aan iedereen die graag een gokje waagt.

Een betrouwbare bookmaker met een groot sporthart

Betway is in 2015 naar België gekomen. Betway.be was zeker niet het eerste platform van de bookmaker. Het gokbedrijf ging in 2006 van start in thuisland Engeland, en vanuit daar probeert Betway steeds meer voet aan de grond te krijgen in de rest van de wereld. Na het verkrijgen van een vergunning van de Belgische Kansspelcommissie was ons land dus aan de beurt.

Voor u als echte voetballiefhebber is Betway natuurlijk geen onbekende naam. De bookmaker is al een aantal jaar als sponsor aan de Croky Cup verbonden. Een slimme zet, want deze samenwerking heeft flink bijgedragen aan de bekendheid van Betway. Ook in Engeland heeft de bookmaker een aantal mooie samenwerkingen lopen. Zo is er een partnership met onder andere West Ham United en Leicester City. Met de passie voor voetbal zit het wel goed bij Betway.

Wedden op het overzichtelijke platform van Betway

Een gokplatform heeft op zich maar weinig nodig. Bij Betway begrijpen ze dat als geen ander. De bookmaker kiest voor een website die logisch is ingedeeld en die weinig overbodige informatie laat zien. Alles is erop gericht om het wedden op voetbal zo comfortabel mogelijk te maken. Via kopjes als ‘blikvangers’ en ‘in-play’ komt u bijvoorbeeld snel uit bij een aantal interessante wedstrijden. Weet u al precies waar u uw geld op gaat inzetten? De zoekfunctie kan dan heel handig zijn.

De website van Betway is heel overzichtelijk, mede doordat extra opties met klinkende namen als ‘pulse betting’ en ‘goal rush’ ontbreken. Betway gaat terug naar de basis van het voetbalwedden, en dat werkt eigenlijk heel prettig. De zwart-witte design zorgt er bovendien voor dat het platform een rustige uitstraling krijgt. Dat kunt u wel gebruiken als u de spanning voelt van een voetbalweddenschap! U bent trouwens niet per se aangewezen op de webversie van het platform. Betway heeft inmiddels ook een app gelanceerd, zowel voor iOS als Android.

Welke weddenschappen kunt u allemaal aangaan?

Het Vlaamstalige Betway.be is speciaal gelanceerd voor de Belgische gokker. Belgisch voetbal mag hier dus niet ontbreken. Verdiep u in de wekelijkse wedstrijden van de Proximus League of zet uw geld in op de topclubs uit de Jupiler Pro League. De wedstrijden in de Croky Cup staan bij deze bookmaker zelfs nog meer in de schijnwerper. Er is volop aandacht voor het voetbal vanaf de Belgische velden, maar toch biedt Betway weinig meer dan andere bookmakers. Dat verandert als u gaat wedden op het Engelse voetbal. Opeens komen de Engelse roots tevoorschijn en pakt de bookmaker flink uit. Het ene moment wedt u op een topper in de Engelse Premier League, en het volgende moment bent u helemaal gefocust op de lagere divisies. Wedden op The Championship of de Professional Development League kan namelijk heel winstgevend zijn.

Als u door de lange lijsten met competities scrolt, merkt u meteen dat het met het wedaanbod wel goed zit. Betway combineert het voetbal in de Europese topdivisies met wedstrijden in bijvoorbeeld de Italiaanse Serie B en de Duitse Regionalliga. Ook buiten de Europese grenzen valt er genoeg te wedden. Zo volgt Betway onder andere competities in Brazilië, Zuid-Korea, Australië, Costa Rica en de Verenigde Staten. Bij de kleinere voetbalcompetities ligt het aantal wedopties wel aanzienlijk lager dan bij de echte topcompetities. Maar zelfs bij de belangrijkste wedstrijden ontbreekt er wat. Waar sommige bookmakers volop cornerweddenschappen en teamspecials aanbieden, blijft Betway vaak wat achter. Toch zijn er nog steeds genoeg opties over die een interessante weddenschap opleveren.

Zo houdt u de controle over uw sportweddenschappen

Wedden op voetbal is al lastig genoeg. Daarom is het erg prettig dat u bij Betway goed controle kunt houden over uw eigen weddenschappen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse stortingslimieten in te stellen. Als u maximaal 100 euro per week uit wilt geven aan voetbalweddenschappen, dan zorgt Betway ervoor dat u zich aan dat voornemen houdt. Zodra het geld op is, kunt u simpelweg niets meer storten tot de nieuwe week is aangebroken. Nog een extra weddenschap om al die verloren inzetten goed te maken, ziet er dus niet in. Zo beschermt Betway u tegen emotionele beslissingen.

Ook bij het wedden zelf kunt u de touwtjes stevig in handen houden. Komt u een lastige weddenschap tegen die u toch niet wilt laten lopen? Met een enkelvoudige weddenschap houdt u het risico beperkt. Bent u redelijk zeker van uw zaak, dan biedt een combi bet of systeemweddenschap misschien uitkomst. Met een systeemweddenschap heeft u weer volop keuze. Een double, trixie of patent zijn slechts een paar van de vele mogelijkheden die Betway biedt. Sinds enige tijd kunt u ook uw eigen weddenschappen samenstellen met behulp van de BetYourWay Builder. Deze bookmaker laat dus niet alle nieuwe trends uit de gokwereld aan zich voorbijgaan.

Betway is niet de beste bookmaker voor live wedden

In de lange lijsten met voetbalwedstrijden ziet u verschillende icoontjes staan. Hierdoor kunt u in één oogopslag zien welke wedstrijden beschikt zijn voor de BetYourWay Builder en waar u kunt profiteren van een (gedeeltelijke) cash-out. Alleen ontbreekt er één icoontje. En helaas is dat dat ene icoontje waar iedere liefhebber van live wedden op hoopt: het play-symbool.

Het is bij Betway niet mogelijk om wedstrijden rechtstreeks te volgen via een livestream. Dat is toch een heel groot nadeel. Ook een overzichtelijke kalender met alle sportwedstrijden die later op de dag gespeeld worden, is niet voorhanden. U kunt alleen per sport kijken wat er allemaal nog op het programma staat. Dat is geen probleem als u zich puur op het voetbal richt, maar het zorgt wel voor wat extra uitzoekwerk als u graag op meerdere sporten wedt. Voor de echt fanatieke live wedders is Betway simpelweg niet de beste keuze. Dat wil overigens niet zeggen dat deze bookmaker u helemaal niets te bieden heeft. Aan de hand van real-time statistieken en een grafische weergave van de wedstrijd probeert Betway u toch zoveel mogelijk op de hoogte te houden van alles wat er gebeurt. Is live wedden niet uw grootste prioriteit, dan kunt u hiermee redelijk uit de voeten.

Chatten met de Betway klantendienst

Er komen ongetwijfeld momenten waarop u hulp nodig heeft van de klantendienst. Veel algemene vragen worden al behandeld op de FAQ-pagina. Deze FAQ-pagina is uitgebreider dan bij veel andere bookmakers. Alleen heeft Betway nog niet de moeite genomen om alles in het Vlaams te vertalen. U bent dus aangewezen op de Engelstalige FAQ. Komt u er niet uit of staat uw vraag er niet tussen, dan is het altijd mogelijk om de live chat op te starten. Op deze manier krijgt u snel de hulp die u nodig heeft. Er is nu eenmaal geen tijd te verliezen als er een mooie voetbalweddenschap op u staat te wachten!

Het is tijd om winst te maken

Betway is met zijn prima wedaanbod, overzichtelijke website en goed bereikbare klantendienst een sterke basis neergezet. En als u aan het wedden gaat, zijn er heel wat statistieken waar u op terug kunt vallen. Betway is alleen niet zo scheutig in het delen van extra wedtips. U bent bij deze bookmaker dus echt op uzelf aangewezen.

Zodra u de statistieken heeft doorgespit en alle wedopties heeft bekeken, is het tijd om in te zetten. Uw wedcoupon verschijnt automatisch in beeld wanneer u de weddenschap selecteert. Maar ja, wat valt er nu eigenlijk te verdienen bij Betway? Qua quoteringen ontloopt Betway zijn concurrenten weinig. Bij de ene weddenschap bent u bij deze bookmaker gunstig uit, terwijl u bij een andere weddenschap juist geld misloopt. De bekerwedstrijd tussen Bayern München en Eintracht Frankfurt is veelzeggend. Een 1×2 weddenschap bij Betway levert de volgende getallen op: 1.12 (1), 8.50 (x) en 15.00 (2). Als we deze quoteringen afzetten tegen die van Betfirst (1.13 – 9.25 – 18.50) en Unibet (1.11 – 9.00 – 18.00), dan wordt het meteen duidelijk dat Betway soms wat voorzichtig is. De Betway Boosts maken veel goed. In deze categorie vindt u namelijk alle voetbalweddenschappen met verhoogde quoteringen. 

Beginnende voetbalwedders zitten hier op hun plek

Bent u een groot liefhebber van live wedden op voetbal? Of zoekt u juist een bookmaker die veel extra opties aanbiedt? Als u één van deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, dan is Betway gewoon niet uw bookmaker. Zoekt u juist een betrouwbaar en toegankelijk wedplatform dat geschikt is voor de beginnende voetbalwedder, dan kan Betway zomaar de perfecte keuze zijn. Deze bookmaker is zeer laagdrempelig dankzij de lage limieten. Zowel de stortingslimiet als de uitbetalingslimiet staat op 10 euro. U hoeft echt niet met grote bedragen te wedden als u bij Betway aan de slag gaat. Plezier in voetbalwedden staat voorop bij deze bookmaker!

Beoordeling
Website www.betway.be
Licentie België
Bonusvoorwaarden Zie website
Stortingsmethode Bankoverschrijving, Bancontact, Paysafecard, Paypal, Hipay, Skrill, Neteller
Uitbetaalmethode Bankoverschrijving
Ga naar website
toggle off
Gokreclame uitschakelen.