Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Home Beginners

Beginners

Wil jij een spannende voetbalweddenschap aangaan? Onze beginnershandleiding neemt je stap-voor-stap mee in de wereld van wedden op voetbal. Zo weet je binnen ‘no time’ alles over het plaatsen van voetbalweddenschappen.

U bent een groot liefhebber van voetbal. U volgt wat er in de Jupiler Pro League gebeurt, u zit trouw voor de tv als er wordt gevoetbald in de Champions League en misschien kijkt u daarnaast ook graag naar de Premier League of de Serie A. Door alle kennis die u in de afgelopen jaren heeft opgedaan, is het een logische stap om uw status van voetbalfan te veranderen in die van voetbalwedder. Maar waar moet u beginnen als u wilt wedden op voetbalwedstrijden? Met deze beginnershandleiding helpen wij u snel op weg!

Lees u in en maak kennis met de wereld van het voetbalwedden

Wedden op voetbal is iets heel anders dan voetbal kijken. Opeens moet u strategisch gaan denken en de balans zoeken tussen risico nemen en winst maken. Als u compleet onvoorbereid aan het wedden gaat, is de kans groot dat u binnen korte tijd verlies leidt. Wilt u het serieus aanpakken, dan doet u er goed aan om u eerst in te lezen. Weddenopvoetbal.be is daarbij een handig hulpmiddel. Hier kunt u alvast rustig kennismaken met de wereld van het voetbalwedden.

Als beginnend voetbalwedder gaat u eerst terug naar de basis. U moet onder andere weten hoe bookmakers te werk gaan, hoe quoteringen ontstaan en welke wedopties er allemaal zijn. Dit is essentiële kennis voor iedereen die wil wedden op voetbal. In een latere fase kunt u zich ook gaan inlezen in wedstrategieën en inzetsystemen zodat u uw manier van voetbalwedden kunt gaan verfijnen.

Bedenk wat u nodig heeft van een bookmaker

Online wedden op voetbal kan alleen bij een bookmaker. Aangezien er een enorm aanbod is, is het verstandig om alvast wat voorwerk te doen. Bedenk welke competities u wilt volgen en welke wedopties voor u interessant zijn. En bent u van plan om vaak uw mobiel erbij te pakken voor een live weddenschap of gaat u liever voor de rustige voorbereiding met een pre-match weddenschap? Zodra u dit soort zaken op een rij heeft, kunt u de eerste concrete stap zetten en op zoek gaan naar een bookmaker.

Het is essentieel dat u een bookmaker vindt die perfect aansluit bij uw wensen. Hoge quoteringen, extra veel wedopties bij het Belgische voetbal of een klantenservice met 24/7 bereikbaarheid: elke bookmaker heeft zijn eigen voor- en nadelen. Onze reviews helpen u om te bepalen welk online wedkantoor het beste bij u past. 

Geen voetbalweddenschappen zonder spelersaccount

Heeft u uit het enorme aanbod de perfecte bookmaker geselecteerd? Dan bent u nog steeds niet klaar voor uw eerste weddenschap. Er moeten namelijk eerst wat praktische zaken geregeld worden. Zo heeft u bijvoorbeeld een spelersaccount nodig voordat u kunt beginnen met wedden.

Bookmakers accepteren geen weddenschappen van spelers zonder account. U bent verplicht om u te registreren, simpelweg omdat de wedkantoren dan beter kunnen controleren wie er allemaal op hun platform actief zijn. Dit is overigens niet bedoeld om u voortdurend in de gaten te houden. Het is eerder een manier om eventuele gokverslavingen tegen te gaan en om zeker te weten dat iedereen aan de minimale leeftijd voldoet. Voor u is het ook praktisch om zo’n spelersaccount te bezitten. Hiermee hoeft u niet steeds opnieuw uw gegevens in te voeren, aangezien alles automatisch aan uw naam wordt gekoppeld. Inschrijven is bovendien snel geregeld. U hoeft alleen maar op de registratieknop te klikken, een knop die altijd prominent bij de bookmakers in beeld staat. Vervolgens verschijnt het inschrijfformulier waarop u uw persoonlijke gegevens invult. De bookmaker heeft onder andere uw naam, adres, geboortedatum en bankrekeningnummer nodig. Uw inschrijving is doorgaans binnen een paar minuten voltooid, al bent u dan nog niet helemaal klaar. U moet eerst geld storten voordat het wedden op voetbal echt kan beginnen.

Ontdek alles over voetbalwedden

Wanneer je nieuws in de wereld van wedden op voetbal bent kunnen bepaalde zaken behoorlijk overweldigend overkomen. Ons motto is: Iedereen kan wedden op voetbal. Samen met Weddenopvoetbal.be nemen wij je stap-voor-stap mee in het plaatsen van voetbalweddenschappen. Met toegankelijke en betrouwbare informatie speciaal voor de Belgische gokmarkt wordt je binnen ‘no time’ ingewijd in het wel en wee van wedden op voetbal. Neem als eerste stap deze beginnershandleiding door en ontdek de beginstappen van wedden bij een bookmaker.

Veel gestelde vragen

Tekst volgt binnenkort…

Tekst volgt binnenkort…

Tekst volgt binnenkort…

Wedden begint met een goedgevulde digitale portemonnee

Het werken met een spelersaccount biedt ook voordelen voor de financiële kant van het voetbalwedden. Het is namelijk niet nodig om voor elke weddenschap een nieuwe betaalopdracht te geven. U betaalt uw voetbalweddenschappen gewoon vanuit uw eigen spelersaccount.

Elk account is uitgerust met een digitale portemonnee. De weddenschappen die u aangaat, worden allemaal vanuit daar betaald. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw digitale portemonnee over voldoende geld beschikt. Dat betekent dat u zo nu en dan nog steeds uw bankpas, e-wallet of kredietkaart erbij moet pakken om het saldo aan te vullen. Als u zich net heeft ingeschreven, dan kunt u zich meteen opmaken voor de eerste storting. Ga in uw account naar de betaalpagina en volg simpelweg de stappen die op uw scherm verschijnen. Let erop dat bookmakers altijd met limieten werken als het aankomt op dit soort stortingen. Een minimale storting van 10, 15 of 20 euro is bijvoorbeeld heel normaal.

Maak u klaar voor uw eerste voetbalweddenschap

U beschikt over een spelersaccount en u heeft inmiddels geld in uw digitale portemonnee gestort. Daarmee zijn de belangrijkste praktische zaken achter de rug. U kunt nu beginnen met datgene waarvoor u komt: weddenschappen plaatsen.

Het aanbod bij de bookmakers is enorm. U kunt wedden op populaire competities zoals de Premier League, de Bundesliga, de Eerste Klasse A, de Serie A, de Eredivisie en de Primera División. Maar daarmee houdt de lijst met voetbalcompetities niet op. Wat denkt u bijvoorbeeld van kleinere competities zoals de Japanse J-League of lagere divisies zoals de 3. Bundesliga? En dan hebben we het nog niet eens gehad over toernooien zoals de Europa League, het EK voetbal, de Copa Libertadores en de Asian Cup. Als beginner is het erg verstandig om u te richten op een voetbalcompetitie of -toernooi of -club waar u veel van weet. Pas wel op met het wedden op uw favoriete voetbalploeg. Daar bent u toch emotioneel bij betrokken, wat het lastig maakt om objectief naar de wedstrijd te kijken. Heeft u eenmaal een interessante wedstrijd gevonden, dan wordt het tijd om u in de verschillende wedopties te verdiepen. Ga voor een 1×2 weddenschap, hoger/lager weddenschap, correcte score of kies voor een handicapweddenschap. Hier geldt: begin met een weddenschap die niet al te ingewikkeld is zodat u rustig aan het wedden kunt wennen.

Statistieken en quoteringen bekijken voordat u inzet

Bij het uitzoeken van een weddenschap kijkt u allereerst welke competitie, clubs en wedopties u aanspreken. Maar er zijn meer zaken waardoor een goede voetbalwedder zich laat leiden. Denk bijvoorbeeld aan de quoteringen. Een weddenschap met een lage quotering is niet zo interessant aangezien u maar weinig winst maakt. Een hoge quotering geeft juist aan dat de weddenschap erg risicovol is. Ook niet zo’n goed idee dus. Wanneer u de quoteringen een grote rol laat spelen bij het uitzoeken van uw weddenschap, weet dan dat een getal van 2.00 ongeveer gelijkstaat aan een winkans van 50%.

De voorbereiding op uw weddenschap is niet compleet zonder in de wedstrijdstatistieken te duiken. U hoeft echt niet het hele internet af te struinen om op zoek te gaan naar statistieken die nuttig zijn voor uw weddenschap. De bookmakers zetten deze gegevens namelijk gewoon op hun website. Vooral bij populaire competities en toernooien zijn de statistieken behoorlijk uitgebreid. U kunt zich dan ook eenvoudig verdiepen in het gemiddelde doelsaldo, het percentage balbezit, de vorm waarin de ploeg verkeert enzovoort. Weet u niet zo goed waar u op moet letten? Maak u geen zorgen, want met elke voetbalweddenschap leert u steeds beter hoe u de statistieken moet interpreteren.

Het is tijd om de inzet te bepalen

Na het bekijken van het wedaanbod, de statistieken en de quoteringen bent u er wel uit. U weet precies waar u uw geld op in wilt zetten. Alleen… weet u al hoe hoog die inzet gaat zijn?

Nadat u zich minutieus heeft voorbereid op de weddenschap, zou het natuurlijk zonde zijn om volledig lukraak wat geld in te zetten. Het is veel verstandiger om vooraf rustig na te denken over hoe u uw gokbudget verdeelt. In de wereld van het voetbalwedden is hier zelfs een term voor. We spreken namelijk van bankrollmanagement wanneer u plannen maakt over de verdeling van uw totale budget. Spreiden is daarbij essentieel. Zet dus nooit al uw geld in op één of twee voetbalweddenschappen, maar ga wat voorzichtiger te werk. Door flink te spreiden kunt u eventuele verliezen gemakkelijk ondervangen. Terwijl u nadenkt over uw gokbudget en inzet, kijk dan ook meteen naar de limieten die u kunt instellen bij de bookmaker. Wilt u niet boven een bepaald bedrag per dag, week of maand uitkomen, dan kan het heel handig zijn om zo’n persoonlijke limiet op te geven. Zo voorkomt u dat u in het vuur van het spel toch meer geld inzet dan de bedoeling was.

De laatste stappen op weg naar winst

Zodra u alles op een rijtje heeft, is het tijd om uw voorspelling definitief door te geven aan de bookmaker. Dat is al in een paar stappen geregeld. Klik op de gewenste wedoptie en u ziet vanzelf hoe de weddenschap op uw wedbriefje verschijnt. Als u vervolgens de inzet op het wedbriefje invult, ziet u meteen hoeveel winst u kunt maken als uw voorspelling uitkomt. Nadat u op ‘weddenschap plaatsen’ (of iets vergelijkbaars) heeft geklikt, komt uw voorspelling binnen bij de bookmaker. En dan is het afwachten. Bij een verloren weddenschap raakt u elke euro die u heeft ingezet kwijt. Wint u, dan hoeft u niet lang te wachten voordat de bookmaker het verschuldigde bedrag in uw account stort. U moet nog wel even geduld hebben voordat u het geld daadwerkelijk kunt uitgeven. Pas nadat u een uitbetalingsaanvraag heeft ingediend, komt het geld echt op uw bankrekening terecht.

Wil jij wedden op voetbalwedstrijden en ben je op zoek naar een betrouwbare Belgische bookmaker? Weddenopvoetbal.be heeft voor jou een totaal overzicht aan online bookmakers met officiële licentie. Naast een betrouwbaar vergelijkingsoverzicht bieden wij de laatste wedtips voor jouw voetbalweddenschappen.
  • Belgische bookmakers
  • Officiele licentie
  • Handige wedtips
  • De beste deals
toggle off
Gokreclame uitschakelen.