Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Home Bonus

Bonus

De Belgische bookmakers hebben verschillende soorten bonussen en promoties voor hun spelers om aan te bieden. Lees hier alles over het claimen van een bonus.

Het is altijd prettig als u ergens met open armen verwelkomd wordt. Bookmakers zorgen ook graag voor een warm welkom, en wel in de vorm van een welkomstbonus. Er bestaan diverse soorten welkomstbonussen, van 100% stortingsbonussen tot gratis weddenschappen. Maar wat leveren die bonusacties nu eigenlijk op en hoe incasseert u ze? Na het lezen van dit artikel herbergen de welkomstbonussen geen geheimen meer voor u.

De welkomstbonus: voordelen voor u en voordelen voor de bookmaker

Het is natuurlijk erg attent dat veel bookmakers u verwelkomen met een bonus. U hoeft alleen maar lid te worden en geld te storten (al is dit niet eens altijd noodzakelijk!) en de welkomstbonus wordt geactiveerd. Deze bonus levert u extra speelgeld, een gratis weddenschap of een risicovrije weddenschap op. Toch bent u niet de enige die voordeel heeft van dit systeem van welkomstbonussen. Bookmakers gebruiken de acties namelijk als een slimme manier om nieuwe spelers te trekken. Een mooie welkomstbonus kan er zomaar voor zorgen dat u naar dat ene wedkantoor gaat en al die concurrenten links laat liggen. Maar wat maakt het uit dat de welkomstbonus voor de bookmakers werkt als een soort marketingmiddel? Het is een win-winsituatie voor beide, als alles tenminste loopt zoals u hoopt. Dat betekent wel dat u vanaf het eerste moment goed moet opletten. Vaak moet u bij de inschrijving namelijk al aanvinken dat u geïnteresseerd bent in de welkomstbonus. Doet u dit niet, dan gaat die gratis weddenschap of cashback bonus alsnog aan u voorbij.

Twee keer zoveel speelgeld met de 100% stortingsbonus

Neem gewoon eens een kijkje bij twee of drie verschillende bookmakers. U komt dan ongetwijfeld die ene flitsende reclame tegen die u een verdubbeling van de eerste storting belooft. In de wereld van de online bookmakers heet dit een 100% stortingsbonus. Het idee achter deze welkomstbonus is simpel. U bent bereid om uw inschrijving te verzilveren met een storting, en de bookmaker beloont u door het bedrag te verdubbelen. Een storting van 50 euro levert u dus 100 euro speelgeld op. Die 50 euro die u van de bookmaker ontvangt, kunt u goed gebruiken voor al uw voetbalweddenschappen. Ga een 1×2 weddenschap aan als Anderlecht Club Brugge ontvangt of kies voor een halftime/fulltime weddenschap als de finale van de Europa League aanbreekt. Levert het extra geld van de 100% stortingsbonus u winst op? Uiteraard mag u dat bedrag dan gewoon houden. Het is speelgeld dat u eerlijk heeft verdient door een eerste storting te doen.

Hoe werkt spelen met een 100% stortingsbonus?

Biedt de bookmaker een 100% stortingsbonus aan, dan staat u meteen al voor een lastige keuze. Voordat u een eerste storting doet, moet u namelijk aangeven of u wel of niet gebruik wilt maken van deze welkomstbonus. Daarnaast moet u de bookmaker direct laten weten om hoeveel geld het gaat. Een eerste storting van 10 euro levert gewoon minder bonusgeld op dan een van 50 of 100 euro. Toch zit hier een addertje onder het gras, want u moet deze welkomstbonus eerst vrijspelen voordat u het bonusbedrag kunt incasseren. Dat vrijspelen kan een behoorlijke opgave zijn. De bookmaker verplicht u om het bonusbedrag eerst een x aantal keer in te zetten voordat u het geld daadwerkelijk krijgt. Er gelden daarbij regels omtrent de minimale quoteringen én er is een deadline. Binnen de gestelde periode moet u soms honderden euro’s inzetten voordat die 100% stortingsbonus is vrijgespeeld. Pas als u dat gelukt is, krijgt u het geld in uw account gestort. Conclusie: wees niet te inhalig bij deze welkomstbonus. Dit kan ervoor zorgen dat u uiteindelijk met lege handen blijft staan.

Een gratis weddenschap om het platform uit te testen

De 100% stortingsbonus zit dankzij alle bonusvoorwaarden vrij ingewikkeld in elkaar. Bent u al tevreden met een eenvoudige welkomstbonus die u de vrijheid geeft om het platform eens rustig uit te testen? Ga dan voor een bookmaker die een gratis weddenschap klaar heeft liggen voor elke nieuwe speler die zich aanmeldt.

Een gratis weddenschap is ideale kennismaking. De bookmaker stelt een klein bedrag ter beschikking, en dat bedrag kunt u gebruiken om één of misschien wel meerdere weddenschappen te plaatsen. Op deze manier ontdekt u vanzelf of het platform overzichtelijk is, of de weddenschappen gemakkelijk te vinden zijn, hoe snel de website werkt en of het wedbriefje op een prettige manier in beeld wordt gebracht. De bookmakers vertrouwen erop dat u na die gratis weddenschap overtuigd bent en u met echt geld gaat spelen. Al zit u daar zeker niet aan vast. Een gratis weddenschap wordt ook vaak uitgedeeld aan spelers die voor het eerst gebruikmaken van het mobiele platform. U bent misschien al een tijdje via de bookmaker aan het wedden, alleen heeft u dat nog niet via de app gedaan. Een gratis weddenschap kan u dan over de streep trekken om alsnog de app te downloaden en te kijken of mobiel wedden u bevalt. 

Hoe werkt spelen met een gratis weddenschap?

Bij een gratis weddenschap hoeft u niets vrij te spelen. Ondanks dat moet u wel even naar de voorwaarden kijken, want deze kunnen op cruciale punten verschillen. Het interessantst zijn de gratis weddenschappen die u krijgt uitgedeeld voordat u ook maar één euro in uw account heeft gestort. U moet zich nog steeds registreren, maar geld storten is niet nodig. Vrijblijvender kan het niet worden. Mocht de bookmaker u toch niet bevallen, dan zegt u uw account gewoon weer op. U heeft geen geld gestort, dus er gaat niets verloren.

Helaas werkt die gratis weddenschap niet altijd zo vrijblijvend. Er zijn namelijk bookmakers waarbij u wel eerst een storting moet doen voordat het gratis speelgeld uw kant opkomt. De bonusvoorwaarden vertellen u precies hoe uw wedkantoor te werk gaat. Verwacht trouwens geen tientallen euro’s als u een gratis weddenschap krijgt aangeboden. Het bedrag ligt meestal tussen de 5 en 10 euro. De winst die u met de weddenschap maakt, mag u uiteraard houden.

De cashback bonus vangt u op na een verloren weddenschap

Bij het wedden op voetbal gaat het allemaal om winst maken. Maar u kunt het ook omdraaien. Het is namelijk net zo belangrijk dat u geen geld verliest. Dat is precies waar bookmakers met de cashback bonus handig op inspelen.

Een cashback bonus is eigenlijk een soort risicovrije weddenschap. Want wanneer u de weddenschap verliest, stort de bookmaker de inzet gewoon terug in uw account. Hierdoor kunt u het geld opnieuw gebruiken voor een volgende weddenschap. Al is het te hopen dat uw voorspelling dan wél uitkomt. De cashback bonus is vaak maar voor één weddenschap geldig, dus daarna moet u het op eigen kracht doen. U gaat er natuurlijk niet vanuit dat u die eerste weddenschap meteen verliest. Komt uw voorspelling inderdaad uit, dan merkt u niets van het feit dat uw bookmaker met een cashback bonus werkt. U krijgt de winst namelijk gewoon uitgekeerd, zoals dat ook zou gebeuren wanneer u de weddenschap zonder dit vangnet aan zou gaan.

Hoe werkt spelen met een cashback bonus?

Heet uw bookmaker u welkom met een cashback bonus? Dan start u uw eerste weddenschap zoals elke andere. U zoekt een mooie wedstrijd uit, bekijkt de quoteringen en statistieken, en uiteindelijk is het moment aangebroken om daadwerkelijk de weddenschap te plaatsen. Natuurlijk moet u dan ook de inzet bepalen, waarbij u wel rekening moet houden met de maximale teruggave van de cashback bonus.

Die cashback bonus geldt vanaf dan als een soort vangnet. Hierdoor kunt u gemakkelijk wat meer risico nemen, bijvoorbeeld door voor wat hogere quoteringen te gaan. Of probeer eens een competitie uit waar u weinig kennis van heeft. Of dat te denken van een nieuwe wedstrategie? U heeft de vrijheid om wat te experimenteren, want de inzet krijgt u sowieso terug als u de weddenschap verliest. De bookmaker stort die verloren inzet automatisch terug in uw account. U hoeft zelf geen actie te ondernemen als die eerste weddenschap u niet het succes brengt waarop u had gehoopt.

Meer is niet altijd beter

Bookmakers zien de welkomstbonus als een belangrijke strategie om nieuwe spelers binnen te halen. Logisch dus dat alles op alles wordt gezet om de aandacht van wedders te trekken. Er zijn bookmakers die er meteen vol voor gaan en u een verdubbeling van de eerste storting beloven. Op andere wedplatforms is de beloning voor uw registratie wat bescheidener. Zo ontvangt u misschien een gratis weddenschap of profiteert u van een cashback bonus.

Het type bonus zegt niets over hoe welkom u bent. Elke bookmaker is blij met uw inschrijving, ook al lijkt niet iedereen even gul. Bovendien kan in de praktijk blijken dat die vrijgevige bookmaker helemaal geen gunstige bonusvoorwaarden hanteert. Een 100% stortingsbonus is daarom niet per se interessanter dan een gratis weddenschap of een cashback bonus. Want wat heeft u aan een verdubbeling van de eerste storting als u toch nooit aan de strenge voorwaarden kunt voldoen? Kijkt dus altijd kritisch naar de welkomstbonussen die bookmakers uitdelen. Soms is het slim om genoegen te nemen met minder.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.