Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Home Bookmakers

Bookmakers

Bookmakers maken het mogelijk om tal van verschillende voetbalweddenschappen af te sluiten. Vergelijk op deze pagina de beste bookmakers voor België en speel bij een veilige partij!

Alleen Belgische licenties
100% onafhankelijk
Filter op bookmakers
  • Sorteren

  • Reset
Filter op bookmakers

Wedden bij een betrouwbare Belgische bookmaker

Bookmakers spelen een essentiële rol bij het wedden op voetbal. Zonder bookmaker kunt u al die mooie weddenschappen wel vergeten. U heeft zo’n wedkantoor echt nodig als u online geld in wilt zetten op de Jupiler Pro League, Premier League of de Champions League. Wedden bij een bookmaker begint met het aanmaken van een spelersaccount. Registreren is snel geregeld en na uw inschrijving kunt u gebruikmaken van alle diensten die het wedkantoor biedt. En dat zijn er heel wat. Bookmakers zorgen voor een veilig platform, ze zetten weddenschappen online, bepalen de quoteringen, zorgen ervoor dat uw winst wordt uitgekeerd en ze staan voor u klaar bij vragen of problemen. Er is dus genoeg te doen voor de wedkantoren die in ons land actief zijn.

Veel gestelde vragen

Een bookmaker (of ook wel wedkantoor genoemd) is een bedrijf die voorziet in het aanbieden van weddenschappen. Wanneer je dus een voetbalweddenschap wilt plaatsen, die je dit bij een bookmaker te doen.

Er zijn tal van online bookmakers beschikbaar op het internet. Uiteraard wil je ten alle tijden spelen bij een betrouwbare bookmaker. Weddenopvoetbal.be vergelijkt daarom alleen de beste bookmakers uit België welke in het bezit zijn van een officiële licentie uitgegeven door de Belgische Kansspelcommissie.

Ja, dat kan! Je kan als persoon bij verschillende bookmakers een account aanmaken. Op deze manier profiteer je direct van de vele voordelen bij de verschillende partijen. Bovendien vergelijk en kies je voor de hoogste quotering bij de betreffende bookmaker voor optimale winst bij een gewonnen weddenschap.

Geen gokactiviteiten zonder officiële F+ vergunning

De Belgische gokmarkt staat niet open voor iedereen die een online wedkantoor wil beginnen. Dat is maar goed ook, want u wilt zich natuurlijk wel inschrijven op een platform waar u veilig en verantwoord kunt wedden. De Belgische kansspelcommissie is daarin een belangrijke factor. Dat begint al wanneer bookmaker zich aanmeldt voor een Belgische licentie. Alleen bookmakers met een officiële F+ vergunning mogen in ons land namelijk online sportweddenschappen aanbieden. Het is de taak van de kansspelcommissie om te controleren of een gokbedrijf aan allerlei eisen voldoet en zich daarmee kwalificeert voor zo’n licentie. Maar de eisen zijn streng. Zo moet het wedkantoor over een goed beveiligd online platform beschikken, waarbij er de garantie is dat financiële en persoonlijke gegevens optimaal worden beschermd. Bovendien moet het gokbedrijf financieel gezond zijn zodat u zeker weet dat u de gemaakte winst krijgt uitgekeerd. Ook is er die belangrijke taak om gokverslaving en criminaliteit tegen te gaan.

Alleen wanneer een bedrijf aan alle strenge eisen voldoet, krijgt het een licentie van de Belgische kansspelcommissie uitgekeerd. Grote, bekende bookmakers als Unibet, Betfirst, Circus, Betway, Ladbrokes en Bwin beschikken allemaal over zo’n officiële F+ vergunning voor België. Dat betekent dat u daar in een veilige omgeving uw weddenschappen kunt plaatsen.

Een platform vol met weddenschappen en statistieken

Bookmakers hebben de verantwoordelijke taak om u een veilige plek te bieden voor uw sportweddenschappen. Al is er natuurlijk nog een veel belangrijkere taak die ze uitvoeren: het aanbieden van lange lijsten met sportweddenschappen.

Wedden op sport is niet nieuw. Er zijn dus al heel lang bookmakers actief. Toch is de rol van bookmakers de laatste jaren flink veranderd. Waar ze vroeger een plek langs de sportvelden hadden, verhuisden ze later naar panden in de stad. Inmiddels vinden de meeste gokactiviteiten online plaats, waar ze alles van A tot Z regelen. Het eerste dat u ziet als u het platform van een bookmaker bezoekt, is het grote aanbod met sportweddenschappen. Vooral bij het voetbal pakken ze flink uit. U kunt wedden op competities van over de hele wereld, en per wedstrijd zijn er tientallen (soms zelfs meer dan honderd) verschillende wedopties om uit te kiezen. Van single bets tot systeem weddenschappen en van de correcte score tot de Asian handicap: het komt allemaal langs. Bookmakers beheren alle weddenschappen die ze online zetten. Dit houdt in dat ze per weddenschap de kansen inschatten en quotering bepalen. Daarnaast koppelen ze op het platform allerlei statistieken aan de wedstrijd zodat u zich perfect kunt voorbereiden op de weddenschap. De bookmakers gaan graag een eerlijke strijd met u aan. 

Bookmakers zijn gefocust op de perfecte quoteringen

De term ‘quotering’ is net al even gevallen. Toch is dit een te belangrijk onderdeel van het takenpakket om alleen maar kort te noemen. Bookmakers spenderen namelijk veel van hun tijd aan het berekenen van alle quoteringen.

Een quotering geeft de exacte waarde van een weddenschap aan. Een belangrijk getal, dus er komt minutieus rekenwerk aan te pas om de juiste waarde aan de weddenschap toe te kennen. De meeste bookmakers hebben een eigen team van mensen in dienst die niets anders doen dan quoteringen berekenen. Dit zijn de zogenaamde odds compilers. Deze odds compilers zijn de hele dag bezig met het inschatten van kansen. Hoe groot is de kans dat Werder Bremen de wedstrijd van komend weekend wint? En wat is de kans dat er in de wedstrijd AA Gent – Club Brugge meer dan 3.5 doelpunten vallen? Ze zijn hiervoor niet puur afhankelijk van hun eigen voetbalkennis. Met behulp van wedstrijdstatistieken en computerdata komen de odds compilers uiteindelijk tot het perfecte kanspercentage. Daarna is het een kwestie van bijschaven. De winstmarge moet worden toegevoegd en ook de populariteit van een weddenschap kan een rol spelen. Als alle gegevens compleet zijn, kunnen de quoteringen online. Vooral bij live weddenschappen houdt het werk van de odds compilers nog lang niet op. Elke actie op het veld kan de kansen vergroten of juist verkleinen. De bookmakers zitten er echt bovenop om zo de volledige 90 minuten speeltijd de perfecte quoteringen online te hebben.

Alles wordt geregeld, behalve het wedden zelf

Voetbalweddenschappen aanbieden en quoteringen online zetten: dit zijn de meest zichtbare taken van een bookmaker. Over de rest denkt u waarschijnlijk amper na. Maar een bookmaker doet echt nog veel meer, vooral als het aankomt op de praktische kant van het wedden.

Er komt veel op u af wanneer u gaat wedden op voetbal. U moet nadenken over welke wedstrijd en weddenschap u aan wilt gaat. Daarnaast maakt u een inschatting van het risico en de winkansen. Ook leest u het voetbalnieuws en bekijkt u de statistieken nauwkeurig. Kortom, u wilt zich volledig op de weddenschap kunnen focussen. Gelijk heeft u, want op deze manier vergroot u de kans op winst. Bookmakers doen er alles aan om u het wedden zo comfortabel mogelijk te maken. U hoeft niet op zoek naar wedstrijdstatistieken; de bookmaker zet deze gewoon voor u online. U hoeft ook niet op zoek naar een computer als u live wilt wedden terwijl u buitenshuis bent; dankzij het mobiele platform plaatst u de weddenschappen waar en wanneer u wilt. En natuurlijk hoeft u zich niet in allerlei bochten te wringen als er problemen zijn met uw spelersaccount of met de uitbetalingen; de klantenservice lost dit snel voor u op.

Met deze takenlijst houdt het nog lang niet op voor de bookmakers. Want wat als u eenmaal een weddenschap heeft geplaatst? Vanaf dat moment is de bookmaker verantwoordelijk voor alles wat er met uw weddenschap gebeurt. Uw voorspelling wordt in de systemen verwerkt en bij verlies wordt uw inzet automatisch ingehouden. Bij winst zorgt de bookmaker er juist voor dat het gewonnen geld in uw account terechtkomt. Zodra u een uitbetalingsaanvraag indient, verwerkt de bookmaker deze zo snel mogelijk. Het geld staat vervolgens binnen een paar werkdagen op uw rekening bijgeschreven.

Voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen

Een online wedplatform is verre van statisch. Het wedaanbod verandert voortdurend, de quoteringen veranderen voortdurend en ook de actuele informatie wordt continu bijgewerkt. Bookmakers houden u zelfs actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de voetbalwereld. Zo is er op veel wedplatforms een plek ingericht met live scores en wedstrijduitslagen. Kiest u voor een bookmaker met een eigen app, dan hoeft u niet eens op zoek naar de lijst met live scores. Via notificaties informeren de wedkantoren u live over de wedstrijden en competities waarin u geïnteresseerd bent.

Aan deze service kunt u wel zien dat bookmakers echt met de tijd meegaan. Gokkers willen flexibel zijn, dus vinden wedkantoren een manier om dat mogelijk te maken. Het sturen van notificaties is niet de enige service waar we inmiddels niet meer zonder kunnen. Wat te denken van de livestream die steeds meer bookmakers op hun website hebben staan? Dit geeft u de mogelijkheid om wedstrijden rechtstreeks te volgen zonder dat u op zoek moet naar een dure betaalzender. Een positief speelsaldo is al voldoende om de livestreams van uw bookmaker te bekijken. De wedplatforms zijn steeds in ontwikkeling. De ene bookmaker is daarin wel vooruitstrevender dan de andere. Zo zien we gokbedrijven die experimenteren met nieuwe opties, zoals een bet builder of de mogelijkheid tot een cash-out. Andere bookmakers zijn wat voorzichtiger en richten zich vooral op de basis. Al volgen ook zij de ontwikkelingen in de gokwereld op de voet.

Het ultieme doel is winst maken

Het lijkt misschien alsof bookmakers zich puur als doel hebben gesteld om u in de watten te leggen. Dat is wel zo, al is er zeker een dubbele agenda. Online wedkantoren zijn net als u uit op winst maken. Ze proberen nieuwe spelers te trekken door een veilig en gebruiksvriendelijk platform te bieden. Sommigen gaan daarnaast de concurrentie aan met hoge quoteringen of juist met extra veel nieuwe opties. Ook een 24/7 bereikbaarheid van de klantenservice of de aanwezigheid van een livestream kan helpen om u naar het platform te trekken. Elke bookmaker hoopt dat u zich bij hen inschrijft en niet bij de concurrentie. Want hoe meer spelers, hoe meer winst een gokbedrijf kan maken. Vergeet daarnaast niet dat u het bij elke weddenschap in feite opneemt tegen de bookmaker. Maakt u winst doordat uw voorspelling uitkomt of maakt de bookmaker winst doordat u uw inzet kwijtraakt? Dit is die eeuwige strijd waar het in de gokwereld om draait.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.