Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Bwin

Bwin is de Belgische bookmaker voor het wedden op sport. Voornamelijk voetbalweddenschappen worden aangeboden via Bwin. Lees hier onze uitgebreide review!

Direct spelen

Bwin review

Op zijn platform kondigt bookmaker Bwin vol trots aan dat wedders zich in ’s werelds grootste sportarena bevinden. Of dat waar is, is erg de vraag. Maar feit is wel dat er bij Bwin veel te wedden valt! U heeft de keuze uit meer dan 90 verschillende sporten. Van die 90 sporten gaat de grootste aandacht uit naar het voetbal. Wedden op de Jupiler Pro League, Croky Cup, Serie A, Primera División of de Copa América: het kan allemaal volledig legaal. Sinds een aantal jaar beschikt Bwin namelijk over een officiële licentie voor de Belgische gokmarkt. Om de komst naar België te vieren, ging de bookmaker in 2013 een samenwerking aan met RSC Anderlecht. Dit is niet de enige voetbalclub waar Bwin in het verleden een sponsordeal mee heeft gesloten. Ook bijvoorbeeld Manchester United, Bayern München en Real Madrid zijn aan de bookmaker verbonden geweest. De liefde voor voetbal is bij Bwin duidelijk aanwezig. Nu maar zien wat de bookmaker u nog meer te bieden heeft.

Bwin: sinds 1997 een vertrouwde naam in de gokwereld

Wanneer u gaat wedden op voetbal, heeft u meteen een helder beeld voor ogen. U zet geld in om winst te maken, oftewel Bet and Win.

Het is 1997 als er in Oostenrijk een nieuwe bookmaker van start gaat. Het bedrijf wil spelers direct duidelijk maken dat er geld te verdienen valt. De naam Betandwin voldoet natuurlijk perfect aan die eis. De naam gaat bijna 20 jaar mee, maar in 2006 is het dan toch tijd voor verandering. Betandwin gaat vanaf dat moment verder onder de naam Bwin. In de tijd dat Bwin nog Betandwin heette, heeft de bookmaker flink wat wegen geplaveid voor andere wedkantoren. Zo was Bwin een van de eerste bookmakers die met een online wedplatform kwam. Hiermee hield de vooruitziende blik niet op. Enkele jaren later, toen het live wedden nog in de kinderschoenen stond, zorgde Bwin er al voor dat spelers tijdens de wedstrijden een gokje konden wagen. Wie zich inschrijft bij Bwin, wedt dus bij een bookmaker die behoorlijk veel voor de internationale gokwereld heeft betekend. Ook anno nu kijken ze bij Bwin goed om zich heen en houden ze de ontwikkelingen in de gokwereld scherp in de gaten. Toch lijkt de bookmaker wel iets van zijn innovatieve visie verloren te hebben. Bwin experimenteert niet openlijk met allerlei nieuwe opties, al heeft de ‘creëer’ inmiddels wel een vast plekje op het platform veroverd.

Een verfrissend en visueel aantrekkelijk wedplatform

Bookmaker Bwin heeft misschien iets van zijn innovatieve inborst verloren, maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf de afgelopen jaren heeft stilgezeten. Verre van dat zelfs. De tijd is goed gebruikt om de website qua gebruiksgemak te verbeteren en nóg uitnodigender te maken. De opmaak van het platform lijkt erg op die van andere bookmakers, met links een lijst met sporten, rechts de wedcoupon en in het midden een lange lijst met weddenschappen. Dit zorgt ervoor dat u snel en gemakkelijk uw weg kunt vinden als u al wat gokervaring heeft bij andere online wedkantoren. Ondanks dat de indeling van de website niet heel verrassend is, is het Bwin-platform toch heel verfrissend. Vooral de rustige kleuren (wit, zwart en een vleugje geel) werken heel goed. Dat vleugje geel is overigens niet het enige kleurrijke element dat Bwin aan zijn website heeft toegevoegd. De belangrijkste voetbalwedstrijden van de dag krijgen namelijk extra nadruk doordat de bookmaker de shirts van beide ploegen erbij zet. Deze wedstrijden hebben bovendien prominente plek op de homepage. U hoeft dus niet allerlei lijsten door te scrollen voordat u bij de voetbalmatches terechtkomt die u écht interesseren. Het platform van Bwin is sowieso vrij visueel ingesteld. De belangrijkste sporten zijn bijvoorbeeld vervangen door icoontje. Hierdoor valt uw oog snel op die sport waarop u uw zinnen heeft gezet.

Een mooi design is één, maar uiteindelijk draait het op een gokplatform ook om de gebruiksvriendelijkheid. Bwin doet er alles aan om het wedden op voetbal zo comfortabel mogelijk te maken. Er is een kalender met aankomende wedstrijden, u kunt uw favoriete clubs of competities markeren én er zijn volop statistieken beschikbaar. De mooie en gebruiksvriendelijke website van Bwin is echt een groot pluspunt.

Bwin biedt variatie met topcompetities en lagere divisies

De benaming ’s wereld grootste sportarena schept verwachtingen. En eerlijk is eerlijk, door het uitnodigende wedplatform hoopt u gewoon dat Bwin die hoge verwachtingen waarmaakt. De kans is natuurlijk groot dat u van de ruim 90 sporten er slechts een paar uitkiest om op te wedden. Er zijn maar weinig wedders die een belangrijke voetbalmatch graag inruilen voor een potje unihockey. Het is dan ook veel interessanter om te kijken wat de bookmaker te bieden heeft op het gebied van voetbal.

Het verbaast u vast niet dat Bwin alle grote voetbalcompetities en -toernooien in zijn aanbod heeft opgenomen. Wedden op de Premier League, Serie A of La Liga: het is allemaal geen probleem. Maar hiermee onderscheidt Bwin zich niet bepaald van andere bookmakers. Dat verandert zodra u buiten de reguliere competities kijkt. Want opeens ontdekt u dat u bij Bwin ook kunt wedden op de Jamaicaanse voetbalcompetitie of op de derde divisie van Spanje. Met dit ruime aanbod is het erg handig dat u de competities of clubs als favorieten kunt markeren! Spaans, Jamaicaans, Italiaans en Engels voetbal is leuk, maar de Belgische wedstrijden mogen ook niet vergeten worden. Bij Bwin wedt u net zo makkelijk op de Jupiler Pro League en Proximus League als op de Croky Cup en de vrouwenteams uit de Super League. Qua wedopties doet Bwin helemaal niets onder voor andere grote bookmaker. Bovendien kunt u uw weddenschappen personaliseren met behulp van de creëer-optie. Deze optie geeft u namelijk de kans om meerdere weddenschappen binnen één wedstrijd te combineren. Dat kan erg handig zijn als u wilt wedden op een match van twee clubs waar u gewoon heel veel van weet. Zo wordt die ene voetbalwedstrijd extra winstgevend.

Live wedden bij Bwin

Bookmaker Bwin was er snel bij toen de online gokwereld zich ging verdiepen in het aanbieden van live weddenschappen. Tot op de dag van vandaag is live wedden op voetbal een belangrijke factor op het platform van Bwin. De bookmaker heeft op de website een handig overzicht staan van alle sportwedstrijden die op dat moment bezig zijn. U ziet direct de belangrijkste informatie (zoals de verstreken tijd en de actuele stand) zodat u snel in kunt springen wanneer u een mooie wedstrijd spot. Heeft u iets meer tijd nodig om u voor te bereiden? Geen probleem, want Bwin maakt zelfs onderscheid tussen wedstrijden die binnen 30 minuten en 60 minuten beginnen. Er zijn maar weinig bookmakers die die service verlenen. Ook fijn: Bwin heeft een eigen livestream op de website staan. Ziet u een play-icoontje staan, dan weet u dat u de wedstrijd rechtstreeks kunt zien. Merkt u tijdens de wedstrijd dat u uw weddenschap gaat verliezen? De cash-out optie van Bwin biedt wellicht uitkomst.

Bwin speelt op veilig als het gaat om quoteringen

U hoopt uiteraard op een bookmaker die een ruim wedaanbod combineert met hoge quoteringen. Helaas valt het met die hoge quoteringen bij Bwin wat tegen, want de bookmaker zit zelden helemaal aan de bovenkant van de markt. Maar Bwin wil ook niet onderdoen voor zijn grootste concurrenten. En dat is voor u als voetbalwedder natuurlijk erg prettig. Dit betekent immers dat de bookmaker nooit al te laag inzet. Sterker nog, Bwin zoekt vaak een veilig gemiddelde op als het gaat om quoteringen. Voor de meeste voetbalwedders is dat goed genoeg. Net als veel andere bookmakers biedt Bwin een aantal mogelijkheden om de standaard quoteringen te verhogen. Een combi bet of systeemweddenschap brengt het potentiële winstbedrag bijvoorbeeld snel omhoog. Dit soort weddenschappen zijn alleen wel extra risicovol, iets waar beginnende wedders toch mee moeten oppassen. Gelukkig bieden de Price Boosts uitkomst. Deze weddenschappen met verhoogde quoteringen geven u toch de kans om wat extra winst op te bouwen.

Geldzaken regelen en chatten met de klantendienst

Voordat u zich kunt verheugen op die ene mooie voetbalweddenschap, moet u eerst zorgen dat uw spelersaccount een toereikend saldo heeft. U hoeft niet enorm veel te investeren om te kunnen wedden op voetbal. Met een minimale storting van slechts 10 euro behoort Bwin tot de meest laagdrempelige bookmakers van ons land. Geld storten kan via de bekende betaalmethodes, waaronder Bancontact, PayPal en e-wallets als Skrill en Neteller. Uiteraard verlopen (uit)betalingen altijd via een beveiligde verbinding, waardoor u geheel probleemloos een gokje kunt maken. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat u tegen andere problemen aanloopt. Het lukt niet meer om in te loggen in uw account of misschien komt die gemaakte winst niet binnen. Op dat soort momenten kunt u terecht bij de Bwin klantendienst. De bookmaker is te bereiken via telefoon, e-mail en live chat. Helaas kiest Bwin er wel voor om het chatvenster wat verdekt op te stellen. Pas als u de FAQ-pagina doorspit en een vraag selecteert, krijgt u de kans om de live chat op te starten. Zonde, want het is juist zo handig als u het chatvenster vanaf elke pagina met één klik kunt opstarten.

Beoordeling
Website www.bwin.be
Licentie België
Bonusvoorwaarden Zie website
Stortingsmethode Bankoverschrijving, Bancontact, Paysafecard, Paypal, Hipay, Skrill, Neteller
Uitbetaalmethode Bankoverschrijving
Ga naar website
toggle off
Gokreclame uitschakelen.