Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Circus

Circus is de Belgische bookmaker voor het wedden op sport. Voornamelijk voetbalweddenschappen worden aangeboden via Circus. Lees hier onze uitgebreide review!

Direct spelen

Circus review

Wedt u vooral om winst te maken of gaat het u juist om het plezier en de spanning van het voetbalwedden? Als u in de tweede categorie wedders valt, dan is Circus misschien wel dé bookmaker voor u. Wie winst maken het belangrijkst vindt, kan deze bookmaker beter even overslaan. Van hoge quoteringen moet Circus het namelijk niet hebben. Maar dat wil niet zeggen dat u deze online bookmaker volledig links moet laten liggen. Circus.be is erg laagdrempelig, wat het platform zeer geschikt maakt voor beginnende voetbalwedders. Dus treedt binnen in de piste en laat u verrassen door alles wat de wereld van het voetbalwedden u te bieden heeft!

Een circuspiste vol met toernooien

De naam Circus is goed gekozen door deze bookmaker. Het platform is gehuld in de kleuren wit en rood, iets wat meteen doet denken aan een klassieke circustent. Alleen is die tent niet gevuld met clowns, trapeze-artiesten en leeuwentemmers, maar met allerlei sportweddenschappen en toernooien. Die toernooien dragen namen als ‘koning(in) van de combi’, ‘daily live’ en ‘crazy odds’. Elk Circus-toernooi is anders, al draait het wel altijd om klassementen en een jackpot. Het is een strijd tussen u en andere voetbalwedders, een strijd die wordt beloond met een mooi geldbedrag. Als het u tenminste lukt om bovenaan in het klassement te eindigen.

Terwijl u deze toernooien speelt, herinnert Circus u er voortdurend aan dat plezier in het wedden vooropstaat. De letters Ci vormen in het logo van Circus namelijk een echte lach. Nu nog hopen dat u flink wat weddenschappen wint zodat er voor u inderdaad iets te lachen valt.

Circus begeleidt u naar de perfecte weddenschap

U heeft in de afgelopen jaren misschien flink wat voetbalkennis opgedaan. Maar andere wedders hebben dat ook. De kans is dus niet zo groot dat een toernooi als ‘crazy odds’ of ‘daily live’ u de hoofdprijs oplevert. Gelukkig bent u niet afhankelijk van dit soort toernooien. Er staan genoeg andere weddenschappen online die uw aandacht.

Het wedaanbod op Circus.be is behoorlijk compleet. Alle grote voetbalcompetities zijn aanwezig, net als competities in landen als Zuid-Korea, Israël of Saoedi-Arabië. Het aantal weddenschappen gaat wel flink omlaag wanneer u voor een minder bekende voetbalcompetitie kiest. Toch staat Circus hierin niet alleen; vrijwel elke bookmaker heeft maar een beperkt aantal wedopties online staan als het gaat om de kleinere competities of lagere divisies.

Voor beginnende voetbalwedders is het soms lastig om een keuze te maken uit alle wedopties. Want hoe zat het ook alweer met handicapweddenschappen, over/under weddenschappen en halftime/fulltime weddenschappen? En hoe werkt een cash-out? Circus is een van de weinige bookmakers die op dit soort vragen uitgebreid antwoord op geeft. Zo kunt u een heuse wedgids downloaden of de korte uitlegvideo’s op de website bekijken. Voor beginnende wedders kan dat heel nuttig zijn.

Cash-out en real-time statistieken: handig bij live wedden

Op Circus.be kunt zich laten inspireren door kopjes als ‘sport in de kijker’, ‘aanbevolen weddenschappen’ en ‘populaire weddenschappen’. Maar u kunt ook direct doorklikken naar de pagina met live weddenschappen.

Live wedden op voetbal begint met een kijkje op de live kalender. Hier ziet u in één oogopslag welke wedstrijden bezig zijn en welke er in de komende 6 uur gaan beginnen. Bij een groot deel van die live wedstrijden is er een cash-out optie beschikbaar. Al hoeft u die cash-out misschien niet te activeren als u zich goed in de match verdiept. Dankzij de uitgebreide real-time statistieken krijgt u een prima beeld van wat er allemaal op het veld gebeurt. Het zou natuurlijk makkelijk zijn als u de wedstrijden rechtstreeks kon volgen via een livestream. Helaas zit u daarvoor verkeerd. Circus heeft geen livestream op de website staan, en er zijn ook geen aanwijzingen dat dat in de nabije toekomst gaat veranderen. Zonde, want voor de rest heeft deze bookmaker het live wedden prima op orde.

Plezier in voetbalwedden…. maar levert het ook iets op?

Het lukt Circus heel goed om beginnende wedders enthousiast te maken voor de online gokwereld. Met de uitgebreide wedgids, uitlegvideo’s en een prima aanbod weet deze bookmaker heel wat gokkers naar het platform te trekken. Maar uiteindelijk wilt u ook gewoon winst maken met uw weddenschappen. Dus wat levert het wedden bij Circus nu eigenlijk op?

Elke voetbalweddenschap heeft weer een andere waarde. Ondanks dat valt er bij Circus toch een duidelijke (en vooral teleurstellende) trend te ontdekken. De bookmaker zet bij veel weddenschappen relatief laag in waardoor de winst wat tegenvalt. Kijk maar eens naar het Bundesliga-duel tussen Schalke 04 en Bayer Leverkusen (seizoen 2019/2020). Een 1×2 weddenschap levert bij Circus de volgende quoteringen op: 5.50 (1), 4.10 (x) en 1.53 (2). Concurrenten als Betfirst, Unibet en Betway zitten daar allemaal boven. Zo variëren de quoteringen voor een thuisoverwinning van 5.60 tot 5.85. Een gelijkspel levert u bij deze drie bookmakers minimaal 4.33 keer de inzet op. En als Bayer Leverkusen de winst pakt, dan profiteert u van een quotering van 1.55 of hoger. Bookmaker Circus schiet hier dus echt tekort. Deze wedstrijd uit de Bundesliga is zeker geen uitzondering. Circus.be is duidelijk een platform waar winst maken een ondergeschikte rol speelt. Al maken de Boosted Odds en Super Odds absoluut iets goed.

Een beetje hulp is soms erg prettig

Veel bookmakers die in België actief zijn, hebben hun roots ergens anders liggen. Vooral in Zweden en Groot-Brittannië zijn in de afgelopen decennia heel wat wedkantoren ontstaan. Circus is anders. Als u voor deze bookmaker kiest, dan kiest u voor een 100% Belgisch gokbedrijf. Daar is natuurlijk ook wat voor te zeggen! Circus.be ontving in 2013 een officiële FA+ licentie van de Belgische kansspelcommissie. Vanaf dat moment heeft de bookmaker er hard aan gewerkt om een betrouwbaar imago op te bouwen. En dat is zeker gelukt. Maar u kent Circus misschien niet alleen van het online platform. Het gokbedrijf heeft ook een aantal speelhallen en lokale wedkantoren, verspreid over heel het land.

Voor het online platform is het extra belangrijk dat er een goede klantenservice aanwezig is. Dit is immers de enige manier om hulp te krijgen wanneer er problemen ontstaan met uw spelersaccount of wanneer een uitbetaling maar niet binnenkomt. Bookmaker Circus werkt met een professionele en zeer klantvriendelijke helpdesk. De bereikbaarheid is alleen iets minder goed geregeld. Een live chat ontbreekt, en ook een telefoonnummer is nergens te vinden. Zonde, want het is vaak erg prettig om even met een medewerker te kunnen overleggen. Toch laat Circus u bij vragen en problemen echt niet in de steek. Via het contactformulier op de website kunt u 7 dagen per week uw vragen kwijt. U krijgt doorgaans binnen een kwartier antwoord, als u tenminste tussen 8.00 uur ’s ochtends en 3.00 uur ’s nachts contact opneemt. Buiten deze (overigens erg ruime!) openingstijden is er even niemand aanwezig om u te woord te staan. Contacteert u de bookmaker liever via social media, dan kunt u terecht op de Facebookpagina. Uw vraag moet alleen geen haast hebben, want het kan tot 6 uur duren voordat u een reactie heeft.

Veilig geld storten en weddenschappen plaatsen

Wedden op voetbal mag natuurlijk nooit tot persoonlijke of financiële problemen leiden. Circus neemt wat dat betreft echt zijn verantwoordelijkheid. De bookmaker heeft volop informatie beschikbaar over verantwoord wedden, en de contactgegevens van hulpinstanties hebben een mooie plek gekregen op het platform. Hiermee laat Circus wel zien dat het niet alleen aan de eigen winst denkt, maar ook aan het welzijn van zijn leden. Wilt u eventuele problemen voor zijn, dan kunt u bij deze bookmaker gemakkelijk een persoonlijke stortingslimiet instellen. Zo weet u zeker dat u niet meer geld inzet dan u eigenlijk kunt missen.

Over geld inzetten gesproken… bij Circus is het heel eenvoudig om uw speelsaldo aan te vullen. U kunt betalen via bekende methodes als Bancontact, Skrill, Moneyclic, HiPay en Paysafecard. Elke betaling verloopt via een beveiligde verbinding zodat u zeker weet dat niemand bij uw gegevens kan. Ook het aanvragen van een uitbetaling is volledig veilig. Na het dag of drie staat u gemaakte winst vanzelf op uw rekening.

Wedden via Circus.be of toch via de My Circus App?

Circus is duidelijk een bookmaker die zich richt op twee groepen gokkers: zij die net hun eerste voorzichtige stappen zetten in de gokwereld en zij die puur voor hun plezier wedden. Bij deze visie hoort natuurlijk een gebruiksvriendelijke en zeer overzichtelijke website. En aan die eisen voldoet Circus.be absoluut. De witte website met rode accenten oogt fris en modern. Via duidelijk kopjes leidt Circus u bovendien snel naar de juiste pagina. Ook het zoekfilter ontbreekt niet. U hoeft dus niet hele lijsten door te spitten als u al precies weet op welke wedstrijd u wilt wedden.

Het gebruiksvriendelijke Circus.be heeft inmiddels een mobiele variant gekregen, en wel in de vorm van een iOS- en Android-app. De My Circus App werkt prima en doet eigenlijk alles wat u van een bookmakers-app verlangt. U kunt gemakkelijk geld storten, weddenschappen plaatsen en al het andere dat bij het online voetbalgokken komt kijken. 

Beoordeling
Website www.circus.be
Licentie Belgie
Bonusvoorwaarden Zie website
Stortingsmethode Bankoverschrijving, Bancontact, Paysafecard, Paypal, Hipay, Skrill, Neteller
Uitbetaalmethode Bankoverschrijving
Ga naar website
toggle off
Gokreclame uitschakelen.