Home Club Brugge – Union: wie neemt afstand in de titelstrijd?

Club Brugge – Union: wie neemt afstand in de titelstrijd?

Stuntploeg Union Sint-Gillis was lang op weg naar de landstitel. Maar het eerste rechtstreekse gevecht met die andere titelkandidaat hebben ze verloren. In een wedstrijd die redelijk gelijk op ging, zag Felice Mazzù zondag zijn ploeg met 0-2 verliezen van Club Brugge. Hierdoor zijn de twee clubs nu van plek gewisseld in het klassement. Voor het eerst sinds maanden moet Union genoegen nemen met een tweede plaats en is Club Brugge koploper van de Jupiler Pro League. Woensdag 11 mei komt er een nieuwe clash tussen de twee titelkandidaten. Neemt Club Brugge in eigen huis definitief afstand of kan Union zich nog herpakken? Het mogelijk beslissende duel Club Brugge – Union begint woensdag om 20.30 uur.

De druk neemt toe bij Union Sint-Gillis

Maar liefst zeven maanden lang had Union Sint-Gillis de koppositie stevig in handen. Het sprookje begon half oktober, maar nu lijkt zeventienvoudig landskampioen Club Brugge toch een stokje te steken voor een ‘lang en gelukkig’-einde.

De strijd om de landstitel is nog verre van beslist. Toch deed Blauw-Zwart zondag bij Union goede zaken. Club Brugge begon met een duidelijke opdracht aan die uitwedstrijd in Sint-Gillis. Ze móesten winnen, anders zou het pakken van die landstitel een lastig verhaal worden. Lange tijd bleef er een hardnekkige 0-0 op het scorebord staan en 10 minuten na rust kreeg Union zelfs een grote kans om Club écht pijn te doen in de strijd om de landstitel. Maar de druk bleek te groot voor Union-spits Dante Vanzeir. Vanaf de penaltystip schopte hij de bal een paar centimeter naast het doel van Simon Mignolet, waardoor Blauw-Zwart in leven bleef.

De penaltymisser bleef niet zonder gevolgen. In de 74e minuut kopte Hans Vanaken raak en Club Brugge kwam hiermee op een belangrijke voorsprong. Union deed er dat laatste kwartier alles aan om een nederlaag te voorkomen. Zelfs keeper Anthony Moris werd naar voren gestuurd, iets waar Club Brugge weer slim van profiteerde. Ver in blessuretijd zette Antonio Nusa de 0-2 op het scorebord. Hiermee zette de ploeg van Alfred Schreuder zondag een belangrijke stap in titelprolongatie.

De landstitel is nog niet vergeven

Door zijn overwinning in het Dudenpark heeft Club Brugge de koppositie van Union overgenomen. Beide clubs staan nu op 43 punten, maar Blauw-Zwart profiteert van het betere doelsaldo (+3 versus 0). Met drie rondes in de Champions’ play-offs te gaan, kan de trofee deze woensdag nog even in de kast blijven, want het landskampioenschap wordt op zijn vroegst komende zondag pas beslist. Toch is Club Brugge – Union een belangrijk duel. Als Schreuder zijn ploeg ook in eigen huis naar de winst leidt, ligt de titel voor grijpen.

Voor Alfred Schreuder gaat dit vrijwel zeker de enige kans zijn om met Club Brugge de landstitel te pakken. Er is nog niets officieel gemeld, maar het ziet ernaar uit dat de Nederlander vanaf volgend seizoen aan het roer staat bij Ajax. De spelersgroep zou zelfs al op de hoogte zijn, zo meldt Het Nieuwsblad. Maar gezien de uitslag van afgelopen zondag laat Schreuder zich niet afleiden door deze op handen zijnde transfer. Alle aandacht gaat uit naar de play-offs en vooral naar die belangrijke clash van woensdag, Club Brugge – Union.

Dit verwachten de bookmakers van Club Brugge – Union Sint-Gillis

Als er één wedstrijd is waar je deze week op wilt wedden, dan is het wel Club Brugge – Union Sint-Gillis. Nu beide clubs gelijk staan in punten, kan er woensdag een belangrijk verschil ontstaan. Degene die wint, gaat als de grote titelfavoriet de laatste twee rondes in. Na afgelopen zondag zien we al een duidelijke verschuiving bij de bookmakers. In aanloop naar die eerste clash tussen de twee titelkandidaten stond de quotering voor Union als kampioen op ongeveer 1.80, tegen 1.90 voor Club Brugge. Inmiddels geven de cijfers een ander beeld. Zo noteert bookmaker Unibet een quotering van 1.50 voor Club Brugge en 2.40 voor Union Sint-Gillis als landskampioen. Deze kentering is het directe gevolg van die wedstrijd van zondag.

Voor de terugmatch van woensdag 11 mei staan de odds bij de bookmakers op ongeveer 2.20 (1), 3.65 (x) en 3.20 (2). Hiermee is Club Brugge favoriet voor de winst. Union wil zich woensdag graag revancheren voor zijn thuisverlies van afgelopen weekend. Maar als er weer zo’n grote scoringskans komt, mogen ze niet opnieuw onder de druk bezwijken.

(Live) wedden op Club Brugge – Union

Club Brugge is nu negen wedstrijden ongeslagen. Union Sint-Gillis zag zondag juist zijn reeks van tien ongeslagen matches tot een eind komen. Dit soort lange reeksen laten wel zien dat beide clubs in vorm zijn. De wedstrijd in het Dudenpark bevestigde dat weer eens. Want hoewel Union uiteindelijk met twee doelpunten verschil verloor, was het qua spel zeker niet de zwakker dan zijn tegenstander. Woensdag zal de vorm daarom niet doorslaggevend zijn. Vooral de ervaring die Club Brugge met dit soort cruciale wedstrijden heeft, kan het verschil gaan maken.

De wedstrijd Club Brugge – Union wordt er een waarin blessures en schorsingen voor aanvang amper een rol spelen. Alfred Schreuder en Felice Mazzù hebben beiden een redelijk complete selectie om uit te kiezen. We verwachten een match te zien die vanaf de aftrap spanning brengt. Club Brugge gaat er wat ons betreft met de winst vandoor gaat, in een wedstrijd die minder dan 2.5 goals laat zien. Het wordt sowieso een mooie avond om te gaan wedden op voetbal. Aangezien de clubs allebei een sterk seizoen draaien, kan een live weddenschap een heel slimme keuze zijn.