Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Home Copa Libertadores, de achtste finales

Copa Libertadores, de achtste finales

De UEFA Champions League ligt alweer een tijdje stil. Kun je geen genoeg krijgen van dit soort grote voetbaltoernooien? Stort je dan eens op de Zuid-Amerikaanse equivalent, de Copa Libertadores. Het toernooi begint deze week aan de eerste ronde van de knock-outfase. Onder de zestien overgebleven clubs zit ook de titelhouder van vorig jaar, het Braziliaanse Palmeiras. Recordkampioen Independiente heeft het veld al moeten ruimen. Niet geheel verrassend overigens, want de Argentijnse club heeft betere tijden gekend. Maar voor de Argentijnse voetbalfans valt er nog altijd genoeg te juichen. Onder de zestien overgebleven clubs zitten er zes uit Argentinië. Brazilië levert ook zes clubs voor die achtste finales. Hiermee is de Copa Libertadores opnieuw een mooie, fascinerende strijd tussen de twee grootste voetballanden van Zuid-Amerika.

Argentinië en Brazilië domineren de Copa Libertadores al jaren

Soms lijkt het alsof het Zuid-Amerikaanse voetbal alleen uit Braziliaanse en Argentijnse clubs bestaat. Ook in de Copa Libertadores kun je niet om deze dominantie heen. De Brazilianen en Argentijnen leveren al jaren de grote kampioen. De laatste keer dat de titel buiten deze landen werd gevierd, was in 2016. Toen won het Colombiaanse Atlético Nacional zijn tweede titel uit de geschiedenis. Sinds het jaar 2000 is het maar vier clubs van buiten Argentinië en Brazilië gelukt om de Copa Libertadores te pakken. Gaat er in 2022 een vijfde club bij komen of komt er dit keer geen verrassing uit Colombia, Ecuador of Paraguay?

Het is geen landentoernooi, dus welke clubs zijn kanshebber?

De Copa Libertadores is natuurlijk een clubtoernooi. Er zijn maar weinig fans van Boca Juniors die stadsgenoot River Plate de titel gunnen, daarom is er van een echte Brazilië – Argentinië geen sprake. Als die landenstrijd er wel zou zijn, dan zouden de Brazilianen momenteel de overhand hebben. De afgelopen drie edities leverden zij de kampioen, één keer met Flamengo en twee keer met Palmeiras. De laatste twee jaar had de Copa Libertadores zelfs een compleet Braziliaanse finale. Ook in 2022 komen er weer een paar grote kanshebbers uit het grootste land van Zuid-Amerika. Titelhouder Palmeiras is een club om in de gaten te houden, net regerend landskampioen Atlético Mineiro en verliezend Copa Libertadores-finalist van vorig jaar, Flamengo.

In Argentinië is er de hoop dat ze de Braziliaanse hegemonie kunnen doorbreken. Alle zes de clubs hebben de groepsfase overleeft en hiermee zijn de Argentijnen ze de Copa Libertadores in ieder geval goed gestart. De grootste kanshebbers aan die zijde zijn de twee finalisten van 2018, Boca Juniors en River Plate. Toen won River Plate het van zijn stadsgenoot en ook nu heeft Los Millonarios volgens de bookmakers een grotere kans om de Copa Libertadores binnen te slepen.

Dé clash van deze achtste finales: Corinthians – Boca Juniors

Nu de groepsfase is afgerond, is het verleidelijk om de titelkandidaten al in de gaten te houden. Maar de Copa Libertadores begint deze week pas met de achtste finales, dus er is nog een lange weg te gaan.

In deze achtste finales is er plek voor twee heuse Brazilië – Argentinië clashes. Vooral die van woensdag 29 juni om 2.30 uur (Belgische tijd) is interessant. Op dat tijdstip speelt Boca Juniors namelijk een uitwedstrijd bij Corinthians. In de poulefase waren de twee clubs ook al aan elkaar gekoppeld. Toen won Corinthians in eigen huis met 2-0, waarna de return in Buenos Aires een 1-1 opleverde. Met dit in je achterhoofd is het niet gek dat de bookmakers Corinthians als favoriet zien voor de heenwedstrijd. De quotering voor de thuisploeg zit rond de 2.30, tegen 3.40 voor het bezoekende Boca Juniors.

Er zijn meer wedstrijden om op te wedden

De loting voor de achtste finales leverde twee volledig Argentijnse tweeluiken op. River Plate is favoriet in de ontmoeting met Vélez Sarsfield en alle ogen zijn daarbij gericht op Julián Álvarez. In die heenwedstrijd van donderdag levert een doelpunt van Álvarez ongeveer 2.60 keer de inzet op. Mocht de topscorer van het vorige competitieseizoen River Plate naar de volgende ronde schieten, dan staat daar weer een tegenstander uit eigen land te wachten: Talleres of Colón. Wat er ook gebeurt, er staat dus sowieso een Argentijnse club in de halve finale van de Copa Libertadores.

Aan Braziliaanse zijde is het alle clubs gelukt om elkaar in de achtste finales te ontlopen. Hierdoor kunnen er theoretisch gezien nog steeds zes Braziliaanse ploegen in de kwartfinale van de Copa Libertadores zitten. Het is niet eens ondenkbaar dat deze theorie realiteit wordt. Voor de heenwedstrijden zijn de zes Braziliaanse club in ieder geval stuk voor stuk favoriet voor de winst. Over dominantie gesproken…

Het programma van de Copa Libertadores van deze week

De echte fan weet dat wedden op voetbal uit Zuid-Amerika heel wat spektakel oplevert. Hou het programma van de achtste finales van de Copa Libertadores (Belgische tijden) daarom bij de hand:

  • Woensdag 29 juni, 0.15 uur: Emelec (Colombia) – Atlético Mineiro (Brazilië)
  • Woensdag 29 juni, 2.30 uur: Athletico Paranaense (Brazilië) – Libertad (Paraguay)
  • Woensdag 29 juni, 2.30 uur: Corinthians (Brazilië) – Boca Juniors (Argentinië)
  • Donderdag 30 juni, 0.15 uur: Cerro Porteño (Paraguay) – Palmeiras (Brazilië)
  • Donderdag 30 juni, 0.15 uur: Talleres (Argentinië) – Colón (Argentinië)
  • Donderdag 30 juni, 2.30 uur: Vélez Sarsfield (Argentinië) – River Plate (Argentinië)
  • Donderdag 30 juni, 2.30 uur: Deportes Tolima (Columbia) – Flamengo (Brazilië)
  • Vrijdag 1 juli, 2.30 uur: Fortaleza (Brazilië) – Estudiantes (Argentinië)

Wil je graag live wedden op de Copa Libertadores? Bij bookmaker Unibet zijn de wedstrijden rechtstreeks via de livestream te zien. Dat geldt natuurlijk ook voor de returns, die voor woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 juli op het programma staan.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.