Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Home De stortingslimiet bij bookmakers gaat opnieuw omlaag

De stortingslimiet bij bookmakers gaat opnieuw omlaag

Het hing al even in de lucht, maar nu is de beslissing definitief. Vanaf 20 oktober gaat de maximale stortingslimiet bij bookmakers sterk omlaag. Waar je momenteel nog 500 euro per week mag storten, loop je over drie maanden tegen het maximum van 200 euro per week aan. Voetbalwedden met een hogere limiet is nog steeds mogelijk, maar daar moet je wel wat voor doen.

Minister Van Quickenborne: “Gokken is het nieuwe roken”

Ons land zit vol met spelers die graag een gokje wagen. Vooral tijdens de coronapandemie is het aantal bezoekers van de online gokplatforms hard gestegen. Waren er in 2019 nog 445.288 spelers die minstens één keer per week bij de bookmakers/casino’s inlogden, in 2021 waren dat er al 576.493. Naar verwachting gaat dit aantal in 2022 alleen maar verder stijgen.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne is niet zo’n voorstander van die groeiende populariteit van online kansspelen. “Gokken is het nieuwe roken”, zo liet hij zich afgelopen mei nog ontvallen. En om dat ‘nieuwe roken’ beter in de hand te houden, komt er nu een verlaging van de stortingslimiet. Die nieuwe stortingslimiet van 200 euro gaat gelden voor alle legale online bookmakers.

Op 20 oktober 2022 gaat het allemaal gebeuren

Het is nog maar drie jaar geleden dat de Belgische Kansspelcommissie nieuwe limieten invoerde voor het wedden op voetbal. Sinds 1 juni 2019 zijn de bookmakers verplicht om een standaard stortingslimiet te hanteren van 500 euro. Die wekelijkse limiet van 500 euro (ingesteld door de regering-Michel) was Minister Van Quickenborne al langer een doorn in het oog. Het was dan ook geen geheim dat hij de maximale storting hard naar beneden wilde schroeven, tot 200 euro per week.

Het wachten was op het Koninklijk Besluit waarmee Van Quickenbornes voorstel definitief werd. Dat Koninklijk Besluit is vorige week gepubliceerd. Door de verplichte 3-maandentermijn tussen het moment van publicatie en de uiteindelijk inwerkingtreding zit, komen we uit op de datum van 20 oktober 2022. Vanaf die dag is de maximale stortingslimiet bij online bookmakers officieel verlaagd van 500 euro naar 200 euro.

Dit is de reden van die nieuwe stortingslimiet van 200 euro

De nieuwe stortingslimiet van 200 euro per week is er niet zomaar. De oude limiet van 500 euro leidt namelijk nog steeds tot problemen, vooral omdat het plan van de toenmalige regering-Michel lastig te handhaven is. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat die stortingslimiet van 500 euro ging gelden ‘over alle kansspelaanbieders heen’. Oftewel, als je bij twee bookmakers een bedrag van 250 euro stortte, dan had je je limiet bereikt. In de praktijk blijkt dit totaal onuitvoerbaar. Hierdoor kun je alsnog 500 euro storten bij Unibet, 500 euro bij Circus én 500 euro bij Bwin of betFIRST. Zo loopt het bedrag toch erg hard op.

Met het verlagen van de stortingslimiet naar 200 euro wil minister Vincent Van Quickenborne spelers beter beschermen. Deze verlaging is nog maar een eerste stap op weg naar een veiligere online gokwereld. De Kansspelcommissie wil naast een stortingslimiet ook speellimieten en verlieslimieten instellen. De toezichthouder pleit er verder voor dat bookmakers het speelgedrag moeten monitoren en ingrijpen als dat nodig is. Vooralsnog is dit een advies en is het afwachten of dit alles wordt overgenomen door de regering.

Voetbalwedden met een maximale storting van 200 euro per week

Met 200 euro per week kun je nog steeds heel veel voetbalweddenschappen aangaan. Stort je op de Jupiler Pro League en kijk of Antwerp FC de grote ambities waarmaakt en serieus meedoet om de landstitel. Of richt je op het Europese voetbal en voorspel de wedstrijden van grote clubs als Real Madrid, Juventus en Paris Saint-Germain.

Vind je die limiet van 200 euro per week trouwens veel te veel en wil je jezelf beschermen tegen emotionele beslissingen? Via je spelersaccount stel je eenvoudig een lagere limiet per dag, week of maand in.

Wat als je niet genoeg hebt aan die nieuwe stortingslimiet?

Er zullen heel wat voetbalgokkers zijn die op 20 oktober niet eens merken dat de stortingslimiet verlaagd is. Zij hebben meer dan genoeg aan die maximale storting van 200 euro per week. Maar wat als je wél meer wilt storten? Wat als je genoeg geld hebt en je echt niet zomaar in de problemen komt als je 500 euro of meer in je account stort? Geen nood, want gelukkig is er nog steeds een manier om jouw limiet te verhogen.

Net als nu kun je vanaf 20 oktober 2022 gewoon een verzoek indienen bij de bookmaker wanneer je die 200 euro stortingslimiet wilt verhogen. Je verzoek wordt natuurlijk niet zomaar goedgekeurd. De bookmaker is verplicht om een melding te maken bij de Kansspelcommissie en zij doen vervolgens een check bij de Nationale Bank. Als je niet als wanbetaler bekendstaat, krijg je alsnog toestemming voor een hogere stortingslimiet. Let wel op: de Kansspelcommissie controleert dit maandelijks. Gaat er financieel toch iets mis, dan wordt je verhoogde stortingslimiet alsnog ingetrokken.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.