Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Home Felice Mazzu zit vol ambitie: Anderlecht gaat voor de titel

Felice Mazzu zit vol ambitie: Anderlecht gaat voor de titel

Onder Vincent Kompany lukte het Anderlecht niet om de landstitel te pakken. Maar nu Kompany naar Burnley is vertrokken en Felice Mazzu in Lotto Park de scepter zwaait, laait de hoop op de hoofdprijs in de Jupiler Pro League weer op. Met Union Sint-Gillis was Mazzu dé verrassing van vorig seizoen en zijn overstap naar RSC Anderlecht heeft zijn ambities er niet minder op gemaakt. In een gesprek met de pers liet de 56-jarige trainer weten dat er in 2022/23 maar één optie is: Anderlecht moet een serieuze kandidaat zijn voor de landtitel.

Succescoach Felice Mazzu laat Union definitief achter zich

Bij Racing Genk wilde het in 2019 allemaal niet lukken. Met toenmalig tweedeklasser Union Sint-Gillis was er wél een goede match. Onder Felice Mazzu promoveerde de club in seizoen 2020/21 naar ’s lands hoogste voetbaldivisie. Daar beleefde Union meteen een droomseizoen, met een eerste positie in de reguliere competitie en een tweede plek na het spelen van de play-offs.

Het sterke seizoen leverde de club een Europees ticket op, maar tot grote frustratie van Union maakte succescoach Felice Mazzu een paar weken geleden een gevoelige overstap naar Anderlecht. Daar gaat Mazzu opnieuw voor het hoogst haalbare. Na een aantal seizoenen zonder landstitels moet RSC Anderlecht in 2022/23 weer in de prijzen vallen.

Tweede of derde? Voor Mazzu is dat niet goed genoeg

Op het gebied van landstitels is het al een tijdje stil in Anderlecht. Na een reeks succesvolle seizoenen zakte paars-wit in 2019/20 zelfs helemaal terug naar de achtste plek. Met een vierde en derde plaats waren de laatste twee competitieseizoenen iets minder dramatisch, maar de 35e landstitel laat nog steeds op zich wachten. Kan een wisseling van de wacht daar misschien verandering in brengen? Als het aan Felice Mazzu ligt wel.

In zijn eerste persmoment voor RSC Anderlecht sprak Mazzu donderdag duidelijke taal. De nieuwbakken coach wil dat zijn ploeg vol voor het kampioenschap gaat. Een tweede of derde plek komt niet in zijn vocabulaire voor. “De ambitie van deze club moet altijd zijn om kampioen te worden”, zo laat hij weten. Met dit soort uitspraken zet Felice Mazzu de druk er voor het nieuwe seizoen meteen op. Toch blijft het niet bij grote uitspraken alleen. Anderlecht roert zich fanatiek op de transfermarkt en daarmee laat de club zien dat de titelambities serieus zijn.

Groepscohesie is het sleutelwoord

Vincent Kompany kon Anderlecht misschien niet naar de titel leiden, maar hij bracht wel verandering teweeg. Onder Mazzu’s voorganger kwam er meer focus op de ontwikkeling van jonge talenten binnen de club. Die ingeslagen weg wil Felice Mazzu (gesteund door assistenten Samba Diawara en Guillaume Gillet) gaan voortzetten. Maar er is meer.

“Mijn eerste doel is om een groep te vormen”, zo onthulde Mazzu zijn eerste plannen. De nieuwe trainer van Anderlecht wil een ploeg die als een eenheid opereert. Groepscohesie is het sleutelwoord. Daarnaast wil hij voortborduren op het offensieve voetbal dat bij Anderlecht in de genen zit. Mazzu wil dus de eigen clubcultuur als uitgangspunt nemen en daar vervolgens zijn eigen ideeën en filosofieën aan toevoegen. Dat klinkt mooi, moeten we nog zien of Felice Mazzu met Anderlecht net zo succesvol gaat zijn als met Union Sint-Gillis. Het wel of niet slagen op de transfermarkt kan het verschil gaan maken.

Anderlecht zet de grote ambities kracht bij met een transferrijke zomer

In 2022/23 loopt er op Lotto Park niet alleen een andere trainer rond. Felice Mazzu heeft namelijk ook al de beschikking over twee nieuwe spelers. Ishaq Abdulrazak heeft IFK Norrköping officieel ingeruild voor RSC Anderlecht. Begin deze week tekende de Nigeriaanse middenvelder een vierjarig contract bij de club. Ook Nilson Angulo werd deze week door paars-wit gepresenteerd. De Ecuadoriaanse international moet Anderlecht aan doelpunten gaan helpen. En dat niet alleen voor seizoen 2022/23, want Angulo heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract.

De komst van Abdulrazak en Angulo is nog maar het begin van een mogelijk transferrijke zomer. Zo werkt Anderlecht hard aan de komst van Sebastiano Esposito, de jonge, talentvolle spits van Internazionale. De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium en het lijkt erop dat Esposito op huurbasis naar Anderlecht komt. De komst van een nieuwe spits is hard nodig aangezien Christian Kouamé Anderlecht al heeft verlaten en een nieuw seizoen met Joshua Zirkzee wel heel erg lastig is nu Ajax zich heeft gemeld. Voor Felice Mazzu is het afwachten met welke selectie hij over een maand aan de competitie kan beginnen. Hoe dan ook, de ambities voor het nieuwe seizoen blijven levensgroot.

Het seizoen van Felice Mazzu en Anderlecht gaat bijna beginnen

Felice Mazzu liet donderdag tijdens zijn eerste persmoment lovende woorden horen over zijn nieuwe werkgever. “Anderlecht heeft een andere status dan de rest van het land”, zo klonk het uit zijn mond. Maar die ‘andere status’ is al een tijdje uit Lotto Park verdwenen. De laatste landstitel stamt uit 2016/17 en sinds die tijd zijn er ook geen andere trofeeën meer aan de prijzenkast toegevoegd. Anderlecht kan wel weer een succesvol seizoen gebruiken.

De komende weken staan er voor RSC Anderlecht een aantal oefenwedstrijden op het programma. Zaterdag 25 juni speelt paars-wit thuis tegen STVV (aftrap 17.00 uur). Ook het oefenduel met Olympique Lyon (16 juli) levert ongetwijfeld interessante informatie op voor het nieuwe seizoen. Vanaf 24 juli moet Felice Mazzu dan echt laten zien dat Anderlecht meedoet om de titel. Het competitieseizoen begint voor RSC met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Ben jij al klaar om te gaan wedden op voetbal?

toggle off
Gokreclame uitschakelen.