Welkom bij Wedden op Voetbal

Nieuwe wetgeving in België 🇧🇪

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Deze aanpassing in de wet heeft als doel consumenten te beschermen en gokverslaving te bestrijden.

Wij van Wedden op Voetbal zijn daarom genoodzaakt om onze website (tijdelijk) op slot te doen voor onze Belgische fans. Sorry!

Home Rangers – Union: wie plaatst zich voor de laatste voorronde van de Champions League?

Rangers – Union: wie plaatst zich voor de laatste voorronde van de Champions League?

Union Sint-Gillis oversteeg zichzelf vorige week in die Champions League kwalificatie tegen Rangers FC. Hierdoor loopt Union dinsdag 9 augustus (aftrap 20.45 uur) met een 2-0 voorsprong het veld van het Ibrox Stadium op. Maar hoe comfortabel die voorsprong ook lijkt, het spel is zeker nog niet gespeeld. De Schotten hebben in die return Rangers – Union Sint-Gillis niets te verliezen, dus ze zullen volop druk gaan zetten op de equipe van Karel Geraerts. We kunnen niet anders dan een razend spannende return verwachten. Lukt het Union om stand te houden of geven ze dat ticket voor de Champions League play-offs alsnog uit handen? Wij kijken alvast vooruit!

Het bezoek aan Glasgow kan Union 5 miljoen euro opleveren

Vanochtend stonden de spelers en staf van Union Sint-Gillis met gezonde zenuwen op het vliegveld. In Glasgow kunnen ze namelijk clubhistorie schrijven door voor het eerst door te stoten naar de play-offs van de Champions League. De uitgangspositie is goed, zo realiseert ook CEO Philippe Bormans zich. Maar hij benadrukt vlak vertrek ook de moeilijke omstandigheden. “50.000 fans zullen helaas niet voor ons supporteren. We gaan voor onze kans gaan en dan zien we wel.”

Toch zal ‘dan zien we wel’ dinsdag in Glasgow niet het uitgangspunt zijn. Er staat veel op het spel in het Ibrox Stadium, zowel op sportief als financieel vlak. Als Union Sint-Gillis ten koste van Rangers FC doordringt tot de Champions League play-offs, dan levert dat 5 miljoen euro extra op voor de clubrekening. Dit bedrag kunnen de Brusselaars heel goed gebruiken nu ze de status 1B-club ver zijn overstegen. Willen ze die 5 miljoen binnenharken, dan moet het spel in de return Rangers – Union trouwens wel stukken beter dan in de competitie tegen KV Mechelen.

Union moet gefocust blijven in die heksenketen van Ibrox

Stuntploeg Union Sint-Gillis wist vorige week ook in Europa te stunten. In Leuven versloeg de club Rangers FC in een ijzersterk duel. Het begon allemaal wat nerveus, maar na een kwartier spelen begon Union lekker te draaien. Ze creëerden kansen en gaven in defensief opzicht nauwelijks iets weg. Rangers FC kon er in Leuven niet aan komen, maar de Schotten zinnen in het eigen Ibrox op revanche.

Zo overtuigend als Union Sint-Gillis in die Europese heenwedstrijd was, zo tegenvallend was het competitieduel van zaterdag. Op bezoek bij KV Mechelen kregen de Unionisten een flink plak slaag. Natuurlijk, er waren een paar basisspelers die ontbraken met het oog op de Champions League voorronde Rangers – Union. Toch is dat geen excuus. De vervangers simpelweg vielen tegen en misschien hadden Brusselaars hun hoofd stiekem al naar die return van dinsdag staan. In Ibrox moet de maximale focus er wél zijn. We weten dat dit Schotse stadion een grote heksenketel kan zijn, waarin Union geen moment mag verslappen. Karel Geraerts moet het in die return opnieuw doen zonder aanwinst Victor Boniface. De papierwinkel is namelijk nog steeds niet op orde.

Maakt de twaalfde man het verschil voor Rangers FC?

Bij de return Rangers – Union is het wel duidelijk voor wie de meerderheid van het publiek gaat juichen. In het Glasgowse Ibrox Stadium komt Union Sint-Gillis echt terecht in het hol van de leeuw, met tienduizenden bloedfanatieke Schotten. In die atmosfeer kan Rangers FC altijd iets extra’s. De Unionisten moeten dus van begin tot eind georganiseerd spelen. Als ze snel achter komen en Rangers FC ruikt bloed, dan komt die plek in Champions League play-offs alsnog in gevaar.

De Europa League-winnaar gaat de return in met een prima generale achter de rug. In de Schottish Premiership won Rangers FC redelijk eenvoudig met 2-0 van Kilmarnock. Na een goal van Antonio Čolak was daar in de 88e minuut een doelpunt van de geblesseerd geweeste Alfredo Morelos. Zo’n comeback kan de ploeg van Giovanni van Bronckhorst wel gebruiken. Hou de Colombiaanse sterspeler zeker in de gaten als je dinsdag gaat wedden op de return Rangers – Union.

Dit voorspellen wij voor Rangers – Union

In de heenmatch knokte Union voor elke bal en streden ze voor elke meter terreinwinst. In die return in Glasgow zal het lastig zijn om net zo dominant te spelen als vorige week in Leuven. Eén voordeel: die 2-0 voorsprong blijft staan wanneer Rangers – Union van start gaan.

Door de twee doelpunten achterstand kunnen de Schotten het niet rustig aan gaan doen. Ze móeten snel scoren om zicht te houden op die Champions League play-offs. Aangezien de focus zal liggen op de aanval, komen er automatisch ruimtes achterin. En daar kan Union Sint-Gillis misschien van profiteren.

Als het aan het oordeel van de bookmakers ligt, lukt het Union in ieder geval om zich te plaatsen voor de Champions League play-offs. Als je gaat wedden op voetbal, laten de odds alvast een duidelijk verschil in. Een volgende ronde voor Union levert ongeveer 1.25 keer je inzet op, terwijl Rangers FC maar liefst 3.75 keer de inzet waard is als ze de play-offs halen. De bookmakers verwachten wel dat de Schotten de return gaan winnen. De odds voor een 1×2 weddenschap komen uit rond de 1.80 (1), 3.65 (x) en 4.60. Ook wij voorspellen een Schotse overwinning en zetten in op een 2-1 eindstand. Dit zou betekenen dat Union Sint-Gillis inderdaad clubgeschiedenis schrijft.

Met de wedstrijd Rangers – Union houden de Champions League voorrondes nog niet op. Als Karel Geraerts zijn ploeg naar een gewonnen tweeluik leidt, dan volgen over één en twee weken de play-offs. Tegenstander in die laatste voorronde is PSV of AS Monaco.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.